joi, 6 decembrie 2012

FLORIN BUSUIOC-DIRIJORUL DE IZOHIPSA




Azi dimineață, Florin Busuioc s-a strâmbat, ca din partea poporului care “gândește liber” la comanda Protv-ului, la știrea despre răspunsul președintelui țării la acuzația lui Ponta cum că Traian Băsescu ar fi ofițer de securitate.

Marea vedetă autohtonă e cunoscută publicului, mai ales, din emisiunile eruditului Radu Anton Roman în care, amfitrionul n-apuca să-și  prezinte arta culinară pentru că invitatul permanent se infigea hulpav în oalele cu mâncare și se clătea în gură cu vinul afferent cât, încă, Anton Roman îi mai descria aroma. Băiatul ăsta mereu ne aduce aminte de un actor care, pe vremuri, la terasa de lângă Teatrul de Vară din Mamaia, lăuda “ciorbița” și mai cerea o porție.

 

Azi dimineață, actorul de Meteo s-a arătat scârbit de știrea politică prezentată la micul dejun și le-a transmis politicienilor că “nu ne interesează” și că să se certe între ei și să “ne” lase în pace. După care a început să vorbească despre ce e, cu adevărat, interesant pentru public, anume nucleul, frontul atmospheric etc. care fac să plouă astăzi. Sincer vorbind, rubrica Meteo ar trebui să cuprindă o hartă cu temperaturile și simbolurile corespunzătoare în timp ce o voce lămuritoare ne-ar  spune cum va fi vremea, fără să se dea de ceasul morții. Nu există nici un motiv pentru care s-ar plimba un personaj-dirijor de izohipsă prin dreptul hărții, chiar și îmbrăcat în clovn, care să dea din mâini ca și când s-ar pricepe. Meteorologia e interesantă așa cum e prezentată la “Săptămâna devreme” la Realitatea nu ca fundal pentru vedete tv.!

Adevărul e că, interesul pentru politică împarte ratingul și la televiziunile de știri. Iar, dacă rubrica Meteo a ajuns să fie atât de urmărită de public nu e pentru că omul vrea să-i confirme Busu c-afară plouă ci pentru că celelalte rubrici sunt mai puțin interesante. Apoi, televiziunile au forțat atragerea atenției prin asocierea timpului probabil cu catastrofe, necazuri, epidemii, depresie și l-au transformat în știre prevestitoare de horror iar oamenilor le place să fie speriați și, în același timp, să se simtă în siguranță. 

Că doar nu i-or lua în serios!