vineri, 9 noiembrie 2012

LEGIONARI/COMUNISTI/CRIMINALI


După ce Dan Sova a negat holocaustul în toată “măreția” lui, Ponta l-a trimis să învețe și l-a pus să-și prezinte scuze. O reacție de ochii lumii dar necesară și suficientă atâta timp cât omul nu recidivează.

Problema e că, în presă, s-a discutat mai mult din interes electoral și, mai rău, din perspectiva faptului că evreii sunt bancheri și au un cuvânt de spus în lumea asta deci nu e bine să te pui cu ei. Toată lumea s-a făcut că n-a auzit când Sova a spus că asta a învățat de la profesorii lui și nimeni nu s-a sinchisit să spună clar că, pur și simplu, omorârea a 6 mil. de evrei este o rușine pe fața omenirii și că fascismul, în toate formele lui, nu se bagatelizează fiindcă el există, în stare latentă, peste tot în lume. 


Până la un punct, Mihail Neamțu are aceeași scuză ca Dan Sova, în sensul că a fost influențat de alții mai bătrâni în “greșeala” lui, pe de o parte când a citit Eliade, Noica și Cioran și, pe de altă parte când a fost “educat” de AFDPR ( Asociația Foștilor Deținuți politici) și de PNTCD unde, foștii “membrii ai frățiilor de cruce” i-au vorbit cu “patos” despre Corneliu Zelea Codreanu. Drept  urmare, pe la 16 ani, a scris un articol “Apelul unui licean către «oastea naţionalistă" unde chema la luptă împotriva bolșevismului dar și a opoziției masonizate. Articolul a fost publicat într-o revistă legionară iar soluția propusă de autor este una “tradiționalistă”, un fel de “a treia cale”.[1]  

Prin urmare, Mihai Neamțu, în afară de faptul că e mai titrat decât caraghiosul de Sova, școlit la greu și în străinătate nu doar în țară, știe foarte bine ce face când recidivează. Filosof și teolog, prea teolog pentru gustul nostru, M.Neamțu a recitat și astă vară ceva despre “glasul copiiilor nenăscuți”, vara când unii s-au cățărat pe “suspendare” până au ajuns în față. De altfel, sondajele arată că PDL-ul, cu toate păcatele lui, ar lua mai mult în alegeri singur (Vasile Dâncu).

Despre legionarism două lucruri se pot spune fără să poată fi contrazise: că a fost o organizație criminală, la propriu și că a fost sprijinită de “teologi ortodocși”, din legiune chiar făceau parte și preoți. Chipurile, urmăreau “renașterea spirituală a națiunii” cu orice preț. Aduce un pic cu “Catedrala Mântuirii Neamului” care se vrea o alternativă la “Catedrala Casei Poporului”, adică renașterea aparatului de partid și de stat. Noi, cei vre-o 65%,  nu ne vom regăsi nicăieri, pentru că liberalismul a fost îngropat de PDL-iști în propria prostie și în ARD și de către Crin Antonescu în USL, cu moaștele la Teleorman!

După discursul de ieri al lui C. Antonescu, ăla cu “împreunarea” geniilor cu “prostituații perpetui”, avem o viziune a ce va să fie: lighioanele mitologice din stânga se vor “împreuna” tovărășește dar se vor înmulți obligatoriu și creștinește cu dreapta. Exact ca-n communism. 

In concluzie, ne-am reformat continuu dar tot pe loc, pe loc, pe loc, iar ce-o să răsară va fi de rău!  

P.S. In ceea ce privește “electismul” lui Mihail Neamțu, cred că, mai degrabă face pe prostul. Intelectualii au întotdeauna un “stil”, eclectici suntem noi ăștia cu carte mai puțină dar liberi.

 


[1] www.rtv.net “Adolescentul Mihail Neamţu, simpatizant al legionarilor. Ce spune acum şeful Noii Republici
30 aug 2012, 21:17 | RTV.net

"În 1995 aveam 15-16 ani când am citit literatura interbelică, Eliade, Cioran şi Noica. Aveam o pasiune pentru filosofie şi urmăream Memorialul Durerii. M-am dus la filiala din Arad a acestei asociaţii a foştilor deţinuţi, condusă de Ticu Dumitrescu, am fost şi în organizaţia de tineret a PNŢCD-ului de atunci, şi am aflat acolo poveşti destul de cutremurătoare despre ce a însemnat Piteştiul, Aiudul, Sighetul şi unii dintre acei oameni fuseseră membri ai frăţiilor de cruce. Ei mi-au vorbit cu mult patos despre moartea lui Corneliu Zelea Codreanu, ucis sub dictatura carlistă, şi sigur că ignorant fiind cu privire la alte aspecte care ţin de istoria mişcării legionare am fost cumva prins de acest suflu romantic.


Read more: http://www.rtv.net/adolescentul-mihail-neamtu-simpatizant-al-legionarilor-ce-spune-acum-seful-noii-republici_42414.html#ixzz2BjOfAsQ4