joi, 22 noiembrie 2012

ACTORUL SERBAN IONESCU A MURIT



A mai murit un actor, adică “s-a stins din viață”, “după o lungă suferință”, răpus de o “boală necruțătoare”, “îndrăgitul actor” Şerban Ionescu. Foștii colegi au numai cuvinte de laudă despre el, aceleași epitete folosite la infinit, semn că, de fapt, nu știu nimic despre ființa care a fost. “Lacrimi în lumea teatrului” pentru că, deși se așteptau, supraviețuitorii sunt luați prin surprindere, parcă nu le vine să creadă, adică nu l-au vizitat niciodată de când s-a îmbolnăvit ca să nu se amărască.

 

Mulți dintre actorii români care și-au construit cariera înainte de revoluție regretă perioada ceaușistă. Deschiderea granițelor nu le-a adus nimic și, când s-a dat liber la “creație”, în România s-a prăbușit inspirația ca o comeată. Capitalismul descompus din ultimii zeci de ani îmbinat cu pușcăria cețoasă comunistă din cutiuța cu amintiri n-au lăsat loc la dezmeticire. Unii au făcut compromisuri telenovelistice, alții s-au implicat politic în puciul de-astă vară iar majoritatea s-au “ascuns” în teatre ferindu-șe ca de dracu’ să intre în vizorul presei.

De la o vreme, de când sondajele arată că nostalgia comunistă sare de 50%, terorismul de presă i-a luat și pe ei în vizor pentru că “vedetele” create după revoluție nu interesează. Așa a ajuns să fie bârfit Toma Caragiu de “fostele” netalentate și falite, așa a ajuns Iurie Darie să fie expus public de către creatura aia de speriat care încă se mai hrănește din energia lui : “mânca-i-aș gura lui”- a zis ea la Happy Hour după ce l-a îngropat și așa a ajuns Serban Ionescu să fie intervievat, Magda Catone să fie bârfită, inclusiv de menajeră, “zdreanța” de menajeră, cum zice telespectatorul.

Mai important era să se vorbească de faptul că, Serban Ionescu a fost diagnosticat greșit și tratat greșit, este al doilea caz cunoscut de confuzie între aceleași boli, borelioză și scleroză multiplă. Apoi, despre rolurile lui n-are trebui să vorbească cine nici nu i-a văzut filmele, nici nu l-a citit pe “Ion” al lui Liviu Rebreanu, care nu este despre “țăranul neatârnat”, pentru Dumnezeu!

Cei drept, oricare dintre actorii vechi, pe măsură ce părăsesc “scena vieții”, cum zice ziaristul cu vocabularul din trei vorbe, chiar lasă “un gol”, la propriu, pentru că fâțele noi n-au personalitate mai multă decât o râmă.

Breaking news: RTV a obținut “în exclusivitate” informația că Magda Catone se aștepta ca Şerban Ionescu să moară, încă de marți. Adică atunci când a fost internat de urgență? Ea a chemat preotul spitalului să-l 
împartășească.
Pe ziare “quality” care trimit la tabloide apare: click aici să vezi când este dus Serban Ionescu la morgă, acoperit cu cearșaful, imediat după ce a murit!

Şi mai breaking news: Cel mai cunoscut rol al actorului Serban Ionescu a fost “cel al lui ION al binecunoscutului roman “Răscoala” al lui Liviu Rebreanu.” B1tv, 13:18,22 nov.2012




  Mintoși sunteți!