miercuri, 14 decembrie 2011

ARESTAREA VRAJITOARELOR

Vrăjeala albă, vrăjeala neagră

Pană de curand, infracţionalitatea de tot felul a clocit si a făcut pui fără să fie deranjată de autorităţi iar presa, prin opiniatorii ei de frunte gen Mircea Dinescu, îşi asigura targetul că la noi e bine, nu ca la bulgari unde se omoară lumea pe stradă.
In ultima vreme, mascaţii au intrat şi în ţigăniile alea puturoase unde femelele îşi ridică fustele-n cap iar partenerii lor de împerechere ies la atac cu săbiile. Totul pe fondul unui ritual de blesteme şi spurcăciuni aruncate spre poliţiştii care au îndrăznit să le racaie muşuroiul. Pană acum, aceşti dăunători trăiau şi se înmulţeau sub oblăduirea unor sus-puşi pentru că, altfel, s-ar fi găsit insecticid şi pentru ei dacă s-a găsit pentru gandacul de bucătărie.

De cand poliţiştii şi procurorii s-au gandit să aplice legea pentru că ţara e sufocată de clanuri de tot felul, presa, în onestitatea ei, a interpretat demersul ca pe o creştere a infracţionalităţii din cauza lui T. Băsescu, nu ca pe un început de combatere a ei. Normal, nefiind cinstită ea însăşi, presa oferă indulgenţe oricărei încălcări de lege, pe motiv de salarii mici, criză, guvernare proastă şi, în general, pentru că legea e laxă iar înşelăciunea e tradiţie. Tot tradiţie este şi rasul prostesc cand e vorba de lucruri grave dar şi pentru a arunca în bălării o problemă serioasă. De exemplu, curand după revoluţie, a fost o ştire despre o femeie căreia i s-a cerut sex oral de către şeful ei ca să-şi păstreze serviciul. A acceptat apoi s-a sinucis din cauza asta. Speakeriţa, vedetă a momentului care trăieşte şi în zilele noastre, a ranjit.
Cum se rade de infracţiunile cu conotaţie sexuală, se rade şi despre aşa numitele “vrăjitoare”, nişte şarlatane analfabete care au adunat munţi de bani din înşelăciune şi ameninţări. Dar, să nu uităm cine le-a făcut lor reclamă?
Sălbăticiunile astea, pană să le interzică CNA-ul, erau vedete la televiziuni mai ceva ca fufele din zilele noastre şi nu doar la emisiuni de divertisment. Gabriela Vranceanu, care avea deja două facultăţi, le recomanda în serial, zilnic, la ştirile de la ora 19:00 unde stalcea ea pronunţia pe vremea aia. Una dintre poveştile- exemplu era cea a unei mame care mergea periodic la o astfel de descantăcioasă analfabetă şi o lua şi pe fiica ei care urma să ducă tradiţia mai departe. Ele primeau aşa zise talismane şi aveau impresia că le merge bine. De atunci, aceasta epidemie de nebunie s-a întins atat de mult încat escroacele s-au îmbogăţit de-au dat pe dinafară. Apropos, ce miliţian i-a dat carnetul  ţigăncii ăleia pe care am văzut-o aseară la televizor conducand maşina?

Apetitul poporului pentru vrăji a fost contracarat printr-o epidemie de moaşte (cred c-a deshumat biserica mai multe cadavre decat IML-ul). Anul ăsta, un PDL-ist a încercat să introducă o lege pentru legiferarea vrăjitoriei dar a fost ironizat de presă şi subminat de un neruşinat de parlamentar PSD care merge să le facă “fală” schizofrenicilor care-şi mărită copii de la 7-9 ani.
In lume, orice astfel de ocupaţie e legiferată, de la ghicitul în frunze de ceai pană la vorbitul cu animalele. Sigur, nicăieri nu se caştigă mai mult de căţiva bănuţi. La noi, vrăjeala e marchetizată bine de către televiziuni care ştiu că şi ele tot din asta trăiesc. Aşa cum televiziunile crează probleme pe care numai ele pot să le rezolve tot aşa escrocheria vrăjitoriei se bazează pe magia albă şi magia neagră. Adică, există vrăjitoare care fac rău şi vrăjitoare care desfac răul, aşa cum există presă care spune răutăţi şi presă care le demontează. In realitate, se lansează la vrăjeală tot felul de zvonuri iar apoi se dă dreptul la replică pentru risipirea necuratului. Aşa a păţit o cantăreaţă la Antena1, unde, fostul soţ sărac îi apărea zilnic la ştiri pe vremea Stoicescu. După o vreme, victorie! Cantăreaţa a acceptat să apară la o emisiune de doi bani ca să calmeze spiritele.
Tot aşa, la momentul ăsta, emisiunea lui Măruţă se ocupă, în serial, de barfele despre M. Olinescu şi îi invită pe cunoscuţi să le infirme. Vrăjeala neagră, Vrăjeala albă!
Subiectul va păli, totuşi, pentru că tocmai a scăpat de la poliţie spre presă lista pe care au făcut-o şarlatanele cu VIP-urile care le-ar fi călcat pragul. Se-nţelege, presa, bine intenţionată, a dat şi lista, va da şi replica celor implicaţi.
In ceea ce priveşte “proştii” care au dat tone de bani unor escroace trebuie spus că e şi nu e de ras. Am văzut oameni cu educaţie care s-au păcălit schimband bani la valutişti, chiar de mai multe ori pentru că voiau să demonstreze că nu pot să-i păcălească pe ei nişte semianalfabeţi. Oameni educaţi şi lucizi care radeau din autocar de “proştii” care s-au păcălit la alba-neagra şi, pe care, i-am auzit zbierand c-au rămas cu portofelul gol. Există chiar seriale cu escroci de tot felul care păcălesc oameni de tot felul.
Toată vrăjeala e să nu arăţi a potenţială victimă pentru că ăştia miros vulnerabilitatea cu mare precizie. In orice caz, judecătorii nu consideră că ameninţările şi şantajul reprezintă pericol public pentru că nu le-au dat arrest 29 de zile. Ei ce vulnerabilitate or avea?
UPDATE Ieri s-a intamplat ca " judecatoarea Vanesa sa fie eliberata de procurori"-Saviana Rusu, Realitatea/14 dec./17:51