miercuri, 26 iunie 2024

Se rupe coaliţia? Semne


Sigur că se rupe. Doar nu s-au luat la biserică, n-au vreo cruce de dus. Sper că politicienii jură pe Constituţie sau pe propria conştiinţă, nu pe Biblie. Şi că toţi sunt conştienţi că suntem un stat laic. Inclusiv evanghericanii infiltraţi ȋn partide!

Deci, nu ȋntrebi la Trinitas dacă ai voie să divorţezi. Sau dacă e musai să faci sex. Deşi, cui ȋi mai arde, după atȋta deplȋngere naţională pe umerii supraproducţiei de roşii şi cireşe. Nici n-ai ce să faci cu ele!

Trebuie să se rupă. Sper să fie-n weekend. Altfel, ȋncep să apară victime. Ȋntr-o zi, unul dintre partide, ochi alunecoşi, va bea prea mult şi va ȋncepe să se uite după altă partidă. Odată ȋi găseşti pe unii ȋn pat la USR, mai ales dacă se pregăteşte o altă contenţie la domiciliu. Una climatică, de pildă. Am văzut că propagandiştii din domeniu au copiat foaia cu avertismente de la covidieni (care, la rȋndul lor, au luat-o cu copy-paste după site-ul CDC, secţia gripa sezonieră) şi o folosesc drept ameninţare pe motiv de schimbări climatice. Persoanele peste 65 de ani sunt tot ȋn capul listei.

Deci, ca mȋine, vine peste noi pandemia de ȋncălzire globală. Cine ne spune, atunci, cȋnd şi-n ce condiţii avem voie să ne bem cafeaua la interior?

Sunt multe motive de divorţ: acuzaţii reciproce că banii nu sunt cheltuiţi cu cap sau că unul n-aduce bani ȋn casă, că unul munceşte mai mult, că partenerul le răneşte sentimentele, că, pȋnă la urmă, a fost frumos cȋt a durat dar s-a terminat. Adică, şi-a depăşit termenul de garanţie. A expirat.

Nu, nu trebuie să ȋntrebaţi un arhiepiscop dacă să băgaţi divorţ, fiindcă Romȃnia este stat laic.

Ȋntrebi la psiholog, dacă nu eşti sigur pe tine. Uite aici: De unde ştii cȋnd e cazul s-o rupi?


Tu faci toate sacrificiile? N-aveţi valori commune? – aici, chiar mă mir fiindcă sub ȋndreptăţita şi absolutista conducere a alesei inimii UE, Ursula von der Leyen Jong un, nu mai e loc de altceva decȋt de valori la comun.

Nu mai există ȋncredere? Vă certaţi tot timpul? – acum, să fim serioşi, ȋncredere n-a existat niciodată iar certurile… le-au reclamat toţi vecinii. Mai ales cei cu aparate auditive performante. Oricȋt l-au dat pe Coldea de tare, tot s-auzea.

Lipsă de comunicare? Partenerul nu-ţi mai satisface nevoile? Cu comunicarea e greu, am observat. N-am extras nici o idee principală sau principială din “vocea comună”, pȋnă deunăzi, cȋnd comunicarea s-a bifurcat brusc, ȋn momentul cȋnd a apărut nevoia comună de candidaturi separate la preşedinţie. Un paradox, cum se spune pe la noi (cȋt se poate de des).

Nu se mai străduieşte? Nu mai eşti fericit? Te simţi prins ȋn capcană? Te enervează chiar şi cele mai neȋnsemnate gesturi pe care partenerul le face? – e o capcană, ȋntr-adevăr, fiindcă ţara nu poate avea un cuplu de preşedinţi. Decȋt dacă se iau, cu acte. Chiar şi aşa, unul tot ar cădea pe locul doi, iar unii nu sunt fericiţi cu locul primit prin alunecare. Măcar, dacă vă protejaţi şi nu făceaţi pui…

Te gȋndeşti, mai tot timpul, la luna de miere sau “standardul de aur”…puşchea pe limbă! Au apărut abuzuri psihice şi fizice? E nevoie de un mediator. O terţă parte care amuşinează hoitul de vreme bună.

Acum, pe bune: cum e posibil ca cele două principale partide, cele mai vechi după communism (Florica nu şi-a dat acordul şi nu candidează) să n-aibă un candidat viabil la Preşedinţie, iar grupuri de la Roma, din Aspen, dă la Berlin, dinspre biserica universală Pă Toţi Sfinţii din Washington D.C., masoni, bizoni, elgibidoni etc. să-şi pună propriul candidat la conducerea ţării?

Este super-afectuoasă? Se spală insistent? Se cere afară? Coada… Nţ! Asta e perioada de ȋmperechere la pisici.

Te gȋndeşti tot timpul la despărţire? Nu vedeţi nici un viitor ȋmpreună?

Totuşi, ce proiecţii de viitor există? Peste patru ani vor mai fi alegeri electorale sau modelul Ucraina se extinde? Şi care e rezultatul exact al alegerilor recente? La 1,5 milioane de voturi anulate... Parcă n-am scăpat, ȋncă, de raportările din pandemie.

Ȋn fine, ce mai contează. Nu mai votez demult iar acum, după ce V. Putin iar s-a ȋntȋlnit cu căpcăunul, nici nu mai am cu cine să ţin. Cred că trebuie să-mi aleg o echipă de fotbal. ALLEZ, LES BLEUS!



“USR: Peste 1,5 milioane de voturi anulate și pierdute la alegerile din 9 iunie. PSD și PNL consideră democrația facultative” https://usr.ro/2024/06/14/usr-peste-15-milioane-de-voturi-anulate-si-pierdute-la-alegerile-din-9-iunie-psd-si-pnl-considera-democratia-facultativa/



Teoria Țapului ispăşitor   https://antipresa.blogspot.com/2024/06/teoria-tapului-ispasitor.html

Cum să te prefaci c-ai vizionat ceva ce n-ai vizionat  https://antipresa.blogspot.com/2024/06/cum-sa-te-prefaci-c-ai-vizionat-ceva-ce.html#more

How To Know When To Break Up  https://divethru.com/when-to-break-up-with-them-signs-its-time/

“Among those specifically, most of the Korean names are originated from Chinese Korean letters. Jong-un - 정은 - 正恩As in most of the case and here are from Chinese letters implying rightness and grace. Combined together it is interpreted as being right in grace.”   https://www.google.com/