joi, 28 aprilie 2022

“Misterioasa” hepatită la copii

 Pe Univers îl doare-n.. c… co-vid de “compasiunea” ochilor umezi din fața televizorului!  https://antipresa.blogspot.com/2022/04/guru-guru.html#more


Ȋn 2016, 194 de guverne au adoptat Strategia globală a OMS privind privind hepatitele virale, 2016-2021, care include un obiectiv de eliminare a hepatitei B și C până în 2030…”  https://insp.gov.ro/download/cnepss/stare-de-sanatate/boli_transmisibile/hepatite/Analiza-de-situatie-Hepatite-2019.pdf

BBC NEWS - Adenovirus probable cause of mysterious child hepatitis

Adenovirusul, cauza probabilă a misterioasei hepatite care afectează copiii

Oficialii din sănătate spun că există din ce în ce mai multe dovezi că un virus comun e la baza apariției acestor cazuri rare de hepatită la copii.

La nivel global, s-au înregistrat 169 de cazuri și un deces.

Numai în Marea Britanie, 114 copii s-au îmbolnăvit și 10 au avut nevoie de transplant de ficat.

UK Health Security Agency (UKHSA) spune că o tulpină de adenovirus, numită F41, pare cea mai probabilă cauză.

Cei mai mulți copii afectați au pînă în cinci ani și au avut simptome de gastroenterite – diaree și greață – urmate de icter sau îngălbenirea pielii și a ochilor (semn că ficatul e afectat).

Dr. Meera Chand, director UKHSA (departamentul de boli infecțioase nou apărute), a spus:

“Informațiile adunate în urma investigațiilor sugerează din ce în ce mai mult că această apariție bruscă a hepatitei la copii este legată de infecția cu adenovirus.

Totuși, investigăm minuțios și alte cause.”

Experții țin să precizeze că cei mai mulți copii care contactează adenovirusul nu se vor simți foarte rău. Cazurile de inflamație a ficatului – cunoscute ca hepatite – sunt extrem de rare, dar pot fi foarte serioase.

Clinicienii și cercetătorii investighează acum dacă s-a produs o mutație genetică a virusului care declanșează mai ușor inflamația ficatului.

O altă posibilă cauză este că restricțiile impuse în pandemie au făcut ca cei mici să fie expuși pentru prima dată, mai tîrziu decît normal, și asta a dus la un răspuns imunitar mult mai viguros la unii dintre ei.

Prof. Calum Semple, expert în boli infecțioase, Liverpool University, a spus:

“Practic, adenovirusurile au dispărut în timpul epidemiei de covid, cînd interacțiunea socială s-a redus, iar acum s-au întors în forță.”

El mai spune că se iau în calcul și alte ipoteze, inclusiv dacă o infecție recentă cu covid ar putea fi declanșatorul, alături de adenovirus, a problemelor la ficat.

Nu e nici o legătură cu vaccinul covid. Niciunul dintre cazurile recent confirmate la copiii sub 10 ani din UK, nu se cunoaște a fi fost vaccinați.

Cazurile au fost confirmate în toate cele patru țări britanice.

Dr. Chand a explicat luni, la o sesiune de urgență a European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ECCMID), la Lisabona, cum încep să se lege piesele de puzzle pentru a înțelege această situație neobișnuită.

Ea a mai spus că familiile pot fi liniștite că aceste cazuri sunt rare dar trebuie să știe să recunoască semnele, pentru a verifica și a cere sfatul, cînd apar următoarele simptome:

-stări sau senzații de rău

-oboseală neobișnuită, tot timpul

-lipsa apetitului

-dureri de stomac (burtică)

-îngălbenirea albului ochilor or a pielii (icter)

-urină închisă la culoare

-scaun deschis la culoare, gri

-mîncărime de piele

-dureri musculare și dureri la încheieturi

-temperatură mare

Măsuri de igienă, cum ar fi spălatul atent pe mîini și o bună igienă respiratorie ajută la reducerea răspîndirii multor infecții commune, inclusiv cu adenovirus.

Copii care au simptome de infecții gastrointestinale, inclusiv vomă și diaree, trebuie să stea acasă și să nu se întoarcă la școală, decît la 48 ore după ce simptomele au dispărut, spun experții.”  https://www.bbc.com/news/health-61220518

Deci, este, după noile norme, un alt caz de “conștientizare”.

“„Este un caz care îndeplinește definiția de caz propusă de Organizația Mondială a Sănătății ca și caz probabil, nu este vorba de un caz confirmat…”  https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25518241-ministrul-sanatatii-cazul-hepatita-origine-necunoscuta-copii-depistat-romania-este-unul-probabil.htm  

“Scientists and clinicians are now investigating whether there has been a change in the genetic make-up of the virus that might trigger liver inflammation more easily.

Another possible explanation is that restrictions imposed in the pandemic may have led to young children being first exposed to adenovirus at a slightly later point in their lives, leading to a "more vigorous" immune response in some.”  https://www.bbc.com/news/health-61220518


Date false și sănătate: Bagi gunoi și scoți carnagiu

Bad data and health: Garbage in, carnage out, by Nicolas Kayser-Bril

Date false și sănătate: Bagi gunoi și scoți carnagiu

“Recent, rezultatul investigației făcute de Mediacités, relevă faptul că softurile folosite în al doilea cel mai mare spital din țară, conțin erori de proiectare și pun în pericol viața pacienților. Aceste soft-uri, folosite în strîngerea de informații care alimentează mașinăria de creat algoritmi…”  https://anticancerantiteroare.blogspot.com/2022/06/date-false-si-sanatate-bagi-gunoi-si.html

Cît de mult supradiagnosticăm cancerul

How Much Are We Over-Diagnosing Cancer? By Peter Ubel, physician and behavioral scientist at Duke University.

Cît de mult supradiagnosticăm cancerul, Dr. Peter Ubel

“Între timp, țineți minte, că supradiagnosticarea cancerului este un fenomen real, care ne îndeamnă să fim precauți cînd vine vorba de strategii de screening agresiv.

În zilele noastre, experții medicali sunt de acord că, din cauza programelor de screening agresiv, avem acum o epidemie de supradiagnosticare în America…”  https://anticancerantiteroare.blogspot.com/2022/05/cit-de-mult-supradiagnosticam-cancerul.html