joi, 26 august 2021

Șoc! Am aflat de ce se scumpesc gazele în ultimul hal

 


La fel și curentul electric, gigacaloria, benzina și toate celelalte produse pe care românii sunt obligați să le cumpere în captivitate.

Pentru că, românii – ai dreacu’! – dă treij’ dă ani încearcă să-l păcălească pe politicianul vigilent, că e sărac lipit – cînd de fapt are bani la saltea iar în pandemie a profitat de carantină și a mai pus ceva deoparte; minte că e plătit la salariul minim, deși mai primește și la negru cîte ceva, plus că mai face un ciubuc, ici-colo, cu bormașina din dotare; pentru că nu pot crește veniturile la buget dacă nu cresc prețurile, spun “experții” din fruntea guvernului; pentru că, din cauza comuniștilor care au preluat puterea imediat după Ceaușescu și care i-au făcut proprietary de apartamente și terenuri moștenite pe toți săracii, doar 13% din populația fostei țări România se găsește împrumutată acum la bancă pentru un credit imobiliar. Așa ceva, e nemaiîntîlnit în lume, unde majoritatea muritorilor de rînd au cîte două-trei ipoteci, cît să plătească neam de neamul lor, în veci. Nesimțiții dracului de români! Niște privilegiați și niște șmecheri! (Vijulie, Vâlceanu etc.)

D-acu’, s-a terminat! Generația educată, nu va mai avea școală dar va avea botniță și va învăța, pe genunchi, cum să se ocupe de sparanghelul occidentului și atît. Pentru că, orișicît, se poate și mai rău, priviți imaginile din Afganistan! De unde americanii tocmai s-au retras. O mișcare prost manageriată, zic unii, deși n-aș prea crede, doar managementul, parcă ei l-au inventat, nu? Poate că nu mai știu cum să scape de… pandemie!

Că, de vaccinuri, auzim că se poate scăpa mult mai ușor. “Vaccinarea de chiuvetă”, se spune că e tratamentul de ultimă generație de la noi, sau, în orice caz, așa zice un doctor-covid din vestul țării, căruia i se pare improbabil ca vaccinații să aibă simptome atît de grave, cum înțeleg că se întîmplă în ultima vreme în spitalul unde vindecă dumnealui, după protocol.

În final, și-o veste bună, a venit valul IV și ne-a prins mult mai pregătiți: n-avem paturi ATI, nici personal medical dar avem niște algoritmi care prevăd tot, pînă la exterminarea finală! Știm exact cîți infectați vor fi, zi de zi, lună de lună, cu un revelion după congresul PNL, și alte două valuri în așteptare. Ai noștrii “experți” nu dau înapoi, cum face China, care tocmai a anunțat… nici un infectat!

Asta ne pune pe gînduri. Oare, n-ar fi bine dacă s-ar retrage americanii și de pe pămîntul nostru? Poate talibanismul e soluția. Nu de alta, dar, dacă vaccinurile ajung la chiuvetă, curentele ideologice americănești… unde credeți c-ajung?!



„Un medic israelian susţine că majoritatea pacienţilor cu COVID-19 internaţi la spitalul său sunt complet vaccinaţi, iar cei cu simptome severe sunt, de asemenea, vaccinaţi.  (medicul Kobi Haviv, director al spitalului Herzog din Ierusalim) https://www.deinteres.ro/news/90_din_cei_infectati_cu_covid_din_israel_sunt_vaccinati_cum_este_posibil/2021-08-08-7557

„Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare”, a adăugat Naftali Bennett  https://www.g4media.ro/israel-numarul-infectarilor-cu-covid-19-a-depasit-din-nou-pragul-de-1-000-de-cazuri-zilnice.html

China, zero infectări - https://www.cotidianul.ro/covidul-romanesc-creste-ca-fat-frumos/