vineri, 19 februarie 2021

Planul Național de Redresare și Reziliență: Să vină “minerii”!

Acum, nu la vară!


Dar, mai întîi, uitați-vă, la ăsta! Cațavencu s-ar fi retras la mînăstire, dacă l-ar fi întîlnit.

https://antipresa.blogspot.com/2021/02/razboiul-lasilor-bodyguarzii-lui-arafat.html

Apoi, a trecut neobservat solilocul din spatele măștii, pe care, Președintele Kolectiv și alte arsuri l-a ținut mai deunăzi. E drept că, la prima vedere, ai zice că Sandra Pralong a încurcat hîrtiile și i-a inmînat purtătorului de cuvînt de la Cotroceni un discurs tocmai din campania electorală iar omul nici nu și-a dat seama. Sunt așa de plictisitoarea perioadele goale, dintre două weekend-uri…

Însă, în realitate, pe cît sunt de adînci apele stătătoare, pe atît de intrinseci sunt discursurile anacronice ale personajului K. Iohannis.

Iar, în profunzimea de care e capabil, Președintele Țării-care-nu-există ne-a intubat următoarea dare de seamă.



Bună ziua!

Asta e varianta oficială a zilei de astăzi: o zi bună!

Cum știți, am avut recent o seamă de întîlniri, cum ar fi cea cu Patriarhul României, despre care nu vă spun nimic și altele despre care nu e bine să știți, însă, m-am întîlnit și cu premierul Câțu, despre care o să vă spun o mulțime de platitudini, în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență.


Uite, cum e! Trebuie să tragem mîța de coadă pînă la vară, dar, nu vă neliniștiți! Suntem înaintea tuturor, din multe puncte de vedere, cel puțin cu un an. Numai dacă stăm să ne gîndim că, anul trecut, România a trecut deja prin Anul Vitei, de cîrpă, pe cînd, în China, abia acum a sosit Anul Bivolului de metal. Nu știu ce metal dar, și aici noi suntem mai buni, pentru că, așa cum spunea Protestatarul Ceaușescu: Ce-are, domnule, acest Raed Arafat, de rezistă prin toate guvernele și nu poate fi dat jos? E din fier, că și fierul mai ruginește, numai el nu…

Deci, ce voiam să vă spun, în afară de: oportunități uriașe, investiții semnificative, soluțiile cele mai bune, locuri de muncă, programe de împădurire (tăierile abusive vor continua), toaletele din spatele curților și multe alte zone, etcetera, etcetera…

După douăzeci de morți arși în Sp. Matei Balș, pot să spun că așa ceva nu trebuie să se mai întîmple, iar despre tragedia din incendiul de la Constanța o să mă fac că plouă, fiindcă e mai safe. Aud că s-a procedat ca la carte și, chiar mai mult, s-a făcut imposibilul, atunci cînd, după ce femeia s-a aruncat, cu flăcările în spate, de la etajul șase, a fost tîrîtă pe caldarîm și s-a procedat la manevre de resuscitare.

Așa ceva nu trebuie să se mai întîmple și sunt sigur că veți arunca la gunoi toate sursele de aprindere din casă! Dar, să nu stricăm o zi care a început așa de bine, viața merge înainte, pandemia va fi revalorizată la vară… Ȋn fond, nu trăiți veșnic, nu? Ei, tu, acela pe schiuri, trage masca pe nas!

Mai e și cazul bărbatului electrocutat și netransportat, la timp, în străinătate dar… vă dați seama și dumneavoastră, omul oricum a murit, ce rost avea să-l mai duceți la alții, să vadă că e plin de nosocomiale care ar fi putut fi curățate cu apă și săpun?!

Plus, că-i strică dharma și kharma lui Arafat, iar România, altceva, nici n-are, decît poza lui.

În orice caz, așa ceva nu trebuie să se mai întîmple. Încercați să fiți originali!

În sensul ăsta, am o propunere. Poate că, în Planul Național de Redresare și Reziliență ar trebui să cuprindem, mai degrabă, exerciții de simulare a dezastrelor, unde românii să se salveze singuri în timp ce Arafat și eroii din dotare să stea pe margine. Ar scăpa mai mulți.

Uite, ca acum, cînd spitalele sunt goale, în așteptarea tulpinei britanice, dar și fiindcă v-am dat un respiro ca s-avem motiv să pretindem că v-ați infectat în creierii munților și la alte petreceri în aer liber.

Apoi, dacă vă interesați, fiindcă eu n-o să vă spun, banii ăia de la Europa, numiți “șansă unică” (mulți sunt tot împrumuturi, dar n-ați aflat de la mine!) încep să vină, coincidență, exact la vară. Pînă atunci, vaccinați-vă cu experimentalele acestea, fiindcă, ați văzut, de murit, poți să mori oriunde, mai ales în spital, dar se poate și-n salvare, sau poate chiar să-ți pice ceva în cap… de ce, nu?

În esență, cam asta voiam să vă zic: pînă la vară, să nu mă mai întrebați de starea de alertă, care nici nu mai e o știre, e un perpetuum mobile. Chiar mîine, o să vă dați seama de asta, fiindcă o să vină un expert și-o să vă spună că tulpina britanică va deveni dominantă… ați ghicit, la vară! și va scoate pandemia din ramolisment. Exact cînd vă spuneam eu că am putea să scăpăm, dacă vă mai și vaccinați, desigur, pe lîngă celelalte impuneri abuzive. Ei bine, la vară, vine valul trei. În Landul RO, fiindcă, la alții, au trecut mai multe valuri, însă noi nu ne permitem să risipim, c-avem PIB-u’ mic. Și imaginația.



https://www.presidency.ro/ro/media/declaratii-de-presa/declaratia-de-presa-sustinuta-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis1613575596