vineri, 20 noiembrie 2020

Cum să porți masca corect?


Motto: Vremea mesajelor soft a trecut, cum zicea un liberal!

După ce, cu voioșie, au inculcat pandemia sustenabilă în publicul cu capul spart, unii mesageri ai micului ecran cu plasmă au început să se decompenseze. Fiindcă se strînge lațul, acum suntem prizonieri în solidar, ăsta fiind primul semn al unei lumi mai bune care se-mparte egal la toți. Deci, printre stropi de mesaje de la covid, unii jurnaliști și participanți la ce-a mai rămas din zbaterea și dezbaterea acestor vremuri se întreabă unde sunt românii, de ce nu protestează ei, cum făceau odată?

Fiindcă românii nu protestează, românii poartă masca corect!

Nu ca Orban, de pildă, pe cînd era în birou înconjurat de fum de trabuc și figuranți impresioniști, învăluiți laolaltă în suflarea caldă a șefului care tocmai vîrîse starea de urgență în buzunarul de la spate! Acolo unde-i caută dansatoarea de tango pe liderii potenți. De fapt, ce e greșit în poza făcută pe ascuns și scăpată pe surse neaerisite? Faptul că Orban nu poartă mască? Nicidecum!

Oricine știe că nu suntem noi din ăia care să dea cu piatra în contravenient, atunci cînd regulile sunt prea rigide sau chiar tîmpite.

Ce dă rău în poză e faptul că, în plină campanie de conștientizare a virusului ucigaș, plătită cabinetelor tv, Orban stătea tolănit ca o șopîrlă, într-un birou aglomerat, abia ținîndu-se să nu se prelingă afară din fotoliu. Nu se face așa! Într-o poză corectă, primul ministru ar fi stat la geam, privind cu gîndul de după ultimul fold al draperiei vechi, care văzuse multe și știa multe, în timp ce ar fi tras neutru dintr-o țigară de calitate. Și chiar dintr-un whisky de calitate. Alaiul de specialiști din juru-i ar fi aerisit tabloul, rarefiind fotoliile pe care le-ar fi ocupat, stînd încordați pe programul de guvernare ținut în poală și gesticulînd cu grijă, ca și cînd tocmai ar fi emis o idee, nu ca și cînd, taman atunci, ar fi tălmăcit o bîrfă.

Apoi, ministrul N. Tătaru, recent surprins într-o bulă (sau bubble), tip restaurant. Nu faptul că nu purta mască, în timp ce aștepta scoicile înecate în usturoi verde - chinezesc, a produs nemulțumire în rîndul ciumaților Europei, care suntem noi, binențeles! Ci felul cum încălca, fără nici o grijă, cutuma și făcea bubbling, bot în bot, cu interlocutorul lui care, la fel, stătea în pielea feței goală și absorbea stropii de vorbe ai înțeleptului care clocește viitorul. O distanțare, chiar fără mască, ar fi făcut o impresie mai bună, firește!

Deci, românii nu protestează. Sindicatele angajate la stat, ONG-urile, activiștii de partid protestează. Românii poartă masca corect.

Pînă la ultima picătură de suportabilitate!

https://freefrompress.blogspot.com/2020/11/demolare-si-reforma-by-klaus-iohannis.html

https://antipresa.blogspot.com/2020/11/pandemie-de-militarie.html#more