joi, 15 octombrie 2020

Pandemia, o revoluție transmisă la televizor


https://www.g4media.ro/un-barbat-mort-din-cauza-covid-19-a-fost-diagnosticat-cu-pneumonie-la-doua-spitale-din-timisoara-dar-a-fost-trimis-acasa.html

Pandemia, în România, nu este decît o altă Revoluție transmisă la televizor. Asta nu înseamnă că pericolul nu există, fiindcă, și atunci, și acum au murit și mor oameni. C-așa trebuie, nu din vreo eroare.

Deci, nu vă mai consumați, oameni buni că, Vezi Doamne, nu trece fiindcă s-a greșit gestionarea crizei!

S-a și greșit dar, cel mai mult, s-a greșit intenționat. Să nu uităm că, la declanșarea pandemiei, autoritățile înalt-competente au ținut deschise ferestrele intrării în țară pentru oricine, după care i-au carantinat pe sosiții din diaspora fără să-i testeze, doar i-au închis la grămadă, în niște locații, unde puteau să se contamineze reciproc și să moară ca gîndacii.

Pacientul “zero” de la noi, pînă la urmă, nici nu intrase în contact cu “impestatul” Italian și nici n-a fost bolnav, deci nu există, la fel cum nici pacientul “zero” din Italia n-ar fi cel invocat acolo și nici chiar cel din China, se spune, n-ar fi avut covid. În momentul ăsta, mai multe țări, cer a se cerceta originea și cauzele acestui coronavirus dar OMS, beneficiarii crizei și alte umbre ale pandemiei refuză căutarea adevărului.

Să ne întoarcem la noi, unde e ca la nimeni! La debut, personalul medical aseleniza, încolo și-ncoace, în vuiet de sirene de ambulanță și prin fața camerelor de luat vederi, cu izoleta și costumul anti-covid, dar nu era testat deloc, pe motiv că știu ei, profesioniștii, cum să se protejeze. Asta, în timp ce asimptomaticii erau internați forțat, măsură abuzivă menită - printre altele, mai grave - să descurajeze testarea voluntară, care, atît cît s-a făcut, a contrazis flagrant rezultatele communicate de grupul strategic de speriere a maselor. Acum, de-abia, s-a dovedit că șeful mincinoșilor avea o diplomă lipsă la dosar, secret știut doar de cei care l-au numit acolo și, evident, l-au manevrat (ca să nu zic șantajat).

Apoi, faptul că presa a primit bani ca să promoționeze pandemia și s-a folosit aceeași “logistică”, de care, poporul telespectator era sătul pînă peste cap: boala nu iartă pe nimeni, simptomele erau aceleași de la toate bolile promovate în țara asta de vreo cinșpe ani, încoace, coronavirusul se lua din orice poziție, imagini emoționante, vedete infecte (și de covid), pînă la ultima grețoșenie vomată de curînd, ultimul mesaj de pe telefon al unui moribund: Purtați mască!

De-abia aici, se vede că autoritățile au scăpat frîiele, dar nu ale pandemiei de gripă, ci ale sănătății lor mintale.

Altă greșeală intenționată a fost deschiderea școlilor, cu orice preț, fără testarea angajaților din învățămînt, dar cu prezența obligatory pentru toți copiii, chiar și pentru cei care aveau posibilități să se școlească on-line sau acasă, pur și simplu. A ieșit una din cele două cocoașe ale boalei guvernamentale, R. Turcan și, de după masca mortuară, a amenințat: Școala nu e facultativă!

Intenția: încartiruirea copiilor în “generația cu mască” și, breaking news, copii infectați și în stare gravă, noi efecte secundare…

Nu cred că “explozia” de cazuri noi se datorează alegerilor locale. Nu mai e nimic de crezut în raportările ăstora. Înțeleg că, UE recomandă raportări la suta de mii de locuitori, noi nu vrem, tot așa cum, atunci cînd s-a recomandat testarea, la noi nu s-a vrut, cînd, la alții, se făceau doar informări oficiale, la noi se lătra spre populație 24/7, cu toate gurile de canale media.

Deci, nu vă mai amărîți cu scăparea din mînă a pandemiei, pentru că, asta era și ideea.



Dr. Lisa Brosseau
, expert in boli infecțioase: Problema cea mai mare este că, dacă li se spune oamenilor să poarte mască, li se dă un fals sentiment de siguranță. Asta i-ar încuraja să creadă că sunt protejați, și-i protejează și pe cei din jur. Deci, nu înțeleg recomandarea CDC în prinvința asta. Am impresia că aici e vorba de multă presiune politică. https://www.infectioncontroltoday.com/view/cloth-masks-are-useless-against-covid-19 (Dr. Lisa Brosseau mai spune că a observat că, cei care își pun masca se poartă de parcă n-ar mai exista nici un pericol și socializeză fără grijă și fără distanță.)