marți, 19 mai 2020

Masca-rada




Din articolul BEIJING FLU THE LATEST IN LINE OF KILLERS, Chicago Tribune:
Prin 1992, un reprezentant al OMS a descoperit în Beijing o tulpină de virus gripal nemaiîntîlnită pînă atunci. A fost numită “gripa Beijing, Tip A”. N-a fost nici o surpriză că această gripa a sosit curînd şi-n SUA, unde a fost declarată epidemie, fiind semnalată în toate cele 50 de state.

Se estimează că, în fiecare an, mor în jur de 100 milioane de oameni, în întreaga lume, din cauza gripei sezoniere.

Gripa, ca toate bolile virale, se dovedeşte greu de combătut, dar lumea tot încearcă. Aşa că, anul următor, CDC a inclus în vaccinul anti-gripal şi virusul Beijing Tip A, alături de alte două tulpini, Panama Tip A şi Texas Tip B. Dar, ce să vezi!


Cînd a venit sezonul gripal, prin noiembrie, 99% dintre infectați erau fericiții posesori ai virusului de Beijing.
Simptome: dureri severe, febră, dificultăți de respirație, senzație de vomă. Durează 1-2 săptămîni.

Severitatea unei sezon gripal este determinată de numărul de morți cauzate de gripa şi pneumonia care se instalează, în consecință, ca urmare a slăbirii sistemului imunitar. Îi afectează, în principal, pe cei cu vîrste de peste 65 ani. Se transmite de la om la om prin strănut, tuse, vorbit sau strîngerea mîinii (indirect n.n.).

Pentru că suferă constant mutații, deci şi de la un sezon la altul, sistemul imunitar nu-l recunoaşte ca să-l combată iar vaccinurile se dovedesc a fi ineficiente. Dintr-un motiv sau altul, cele mai multe tulpini care afectează lumea întreagă îşi au originea în China.

"It's very hard to insulate yourself from this disease," Hershow said.  https://www.chicagotribune.com/news/ct-xpm-1994-01-24-9401240100-story.html

Cam asta! Toate aşa zisele “simptome covid”, mortalitatea determinată de “noul coronavirus”, vîrstele afectate cu preponderență şi alte… noutăți, prezentate de presă şi “specialişti”, ca aparținînd numai şi numai acestui virus nou, sunt vechi de cînd lumea.
De-asta, televiziunile încercau, în fiecare an, să declare pandemie: fiindcă, în fiecare an, venea gripa şi trecea fără vreun profit important. Acum, s-a reuşit, însă colaboraționiştii se întrec pe ei înşişi. Nu contează cine moare, în perioada pandemiei, important e cine moare de gripă covid!
De data asta, însă, au căzut singuri în capcană!

https://freefrompress.blogspot.com/2020/05/masca-rada.html 

“Războiul” statelor împotriva Chinei, va lămuri lucrurile într-un fel sau altul. Dreptul la viață nu-i tot aia cu obligația de a trăi după noile norme. Lumea se va “splita”, cum se spune.

Dar, noi putem s-o ținem înainte cu “masca-rada” izolării de orice (o campanie identică şi la fel de periculoasă ca cea care pretindea că previne cancerul de piele prin înfofolire), fiindcă țara asta n-are personalitate.

Suntem tot cu treizeci de ani în urmă, în ce priveşte deversarea discursului politic înspre populație. Ne împărțim voturile între apărarea țărişoarei de unguri, frica de propaganda rusească şi, un nou simptom, “Orban vrea să ne-ajute să ne facem fermă de scroafe!” (T. Barbu, B1 TV, bine intenționat)
Rada – organul central al puterii la unele popoare slave (DEX)

*Am luat-o razna de tot! Hai să jucăm (n.r. - fotbal) cu mănuşi atunci. Sunt măsuri exagerate. Am înţeles, e pandemie....Dar se mai dau şi bani ca să se scrie că unii au murit de COVID.”
Citeste mai mult: adev.ro/qaicxn
“Intre timp, spitalele sunt inchise sau goale, medicii stand si uitandu-se pe fereastra, ca sa treaca timpul si sa uite cumva de suferintele pacientilor obligati sa astepte redeschiderea spitalelor si a mintilor panicate de covid-19. Centrul Ana Aslan, care a fost reorientat exclusiv pentru cauzurile de covid - 19, are in acest moment un singur pacient infectat cu covid-19. Unul singur.”  https://www.gandul.ro/stiri/revolta-avocatul-gheorghe-piperea-multe-persoane-mi-au-spus-ca-rudele-sunt-ofertate-cu-3000-de-lei-sa-puna-decesul-din-familie-pe-seama-covid-19-19439339


„Teroarea sanitară” devine instrument de guvernare!

“G7 nu au fost în stare să găsească un compromis pe marginea unui text deoarece un stat dorea să califice COVID-19 drept ”virusul chinezesc”…”  https://www.amosnews.ro/josep-borell-lumea-post-coronavirus-este-deja-aici-2020-05-15

“Opinia specialiştilor noştri trebuie verificată cu ce spun alţi specialişti din străinătate, cu mai multe cercetări în domeniul acesta.”  https://adevarul.ro/news/politica/se-exagereaza-pericolulreprezentat-covid-199-1_5ec380b05163ec4271ed3bf4/index.html

Dr. Adrian Streinu-Cercel, pe cînd nu devenise adept Covid - "Trebuie să terminăm cu această trăsnaie, pentru că atunci când punem diagnosticul de gripă, este clar. Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut. Ai gripă! Nu ai nevoie de niciun test.”  https://mobile.hotnews.ro/stire/23615588

24 ian 1994 – “Sometime in 1992, a World Health Organization scientist in Beijing identified a strain of human influenza virus never seen before. […] But when flu season began in earnest last November, it turned out that about 99 percent of those catching the flu were getting the Beijing variety.”  https://www.chicagotribune.com/news/ct-xpm-1994-01-24-9401240100-story.html