marți, 19 noiembrie 2019

Luați, de votați, alinierea!




Poate, v-a scăpat: Cristian Pîrvulescu, ONG-ist (influencer): Eu nu sunt adeptul dezbaterii. Donald Trump a fost adus la putere de acest principiu anglo-saxon, al dezbaterii. Dezbaterea aduce în politică neprofesioniști. (Societatea civilă, deh, adică un fel de diagnosticare în masă cu tulburări de spectru autist!)

Ne-am lămurit, da? Ciocu’ mic, fiindcă “Minoritatea inteligentă” e acum la putere!

N-o votez/susțin pe V. Dăncilă, nu pentru că nu e academiciană de renume, ci pentru cum a gestionat cazurile de adopție și trafic de copii din țara noastră. De altfel, nici K. Iohannis nu cred că e “ctitor de geniu”, chiar dacă ne amenință cu “reconstrucția”, sau cîrmaci înțelept care ne duce, pas cu pas, spre noi culmi de normalitate (sau new normal?). Deci, pe V. Dăncilă n-o votez pentru că o cunosc iar pe K. Iohannis nu-l votez fiindcă nu știu cine e, mai ales de cînd campaniile de conștientizare a cît de important este să fie el votat, au cuprins cam toate televiziunile, după cum urmează:

La B1, e foarte simplu după ce candidata PSD a fost împinsă în turul II: Să fim serioși, vedeți România cu V. Dăncilă, Președinte?!

Antena 3 s-a strîns la stomac de frustrare și mai defulează bîrfindu-l tot pe T. Băsescu și mandatele lui. Ce vremuri! Aveai voie să-l faci în toate felurile pe fostul Președinte.

Digi 24 îl mai critică pe Iohannis, dar în șoaptă, și asta fiindcă ei l-au susținut pe Dan Barna iar, USR și PNL se bat pe aceeași “prevenție” cu bacterii bune.

Realitatea TV este răvășită ideologic de intrările și ieșirile lui C. Gușă din carevanseraiurile partidelor iar, la România TV, Klaus Iohannis e mai popular decît celebrul Ciotoi. Ex: Breaking News: Iohannis, întîlnire “specială” cu românii. What the…

Concluzie: A. Bulai, sociology: Klaus Iohannis este cel mai bun candidat dintre el și Viorica Dăncilă.
Dacă Președintele și pașii lui nu lasă nici o urmă, atunci poate ne limpezim despre ce e vorba din spusele susținătorilor lui:
Tinel Gheorghe, PNL, explicînd de ce nu acceptă Iohannis o dezbatere cu V. Dăncilă: Candidatul trebuie să merite dezbaterea.
Stamule, PNL: Dăncilă să dezbată pe trotuar!
 

Gigi Becali : “Că face confruntare, domnule, cu Iohannis. Păi, de ce eşti bărbat? Cum să faci confruntare cu o femeie? Ce idei poate să aibă o femeie?”  https://www.digisport.ro/special/derapaj-sexist-fara-precedent-al-lui-gigi-becali-la-adresa-vioricai-dancila-754826

Rareș Bogdan (fost Realitatea TV, acum PNL): “Ce a dezvăluit Florin Cîțu e de cătușe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici!”  https://evz.ro/rares-bogdan-vrea-catuse-pentru-dancila-si-teodorovici-sa-dezbata-cu-procurorii.html (Ulterior, cînd s-a aflat că F. Cîțu a făcut observații de vițel la poarta nouă (nu văzuse buget în viața lui), Rareș Bogdan a întors-o ca la Realitatea: Dăncilă să se întîlnească cu procurorii pentru 10 aug., nu de altele.)
“SNSPA certifică, cu numele și prestigiul său academic, dispariția dezbaterii electorale tradiționale și înlocuirea cu o formă pe placul unuia dintre candidați, cel mai puternic om din stat.”  http://www.romaniacurata.ro/tolo-snspa-discutie-iohannis/