joi, 17 octombrie 2019

Popa pupă poala lui Oprișan, Presa pupă poala Pro-tv



RISE PROJECT a făcut o dezvăluire de sezon (sezon electoral) și l-a scos în fața clasei pe unul dintre candidații la președinție, D. Barna, care, ca orice agent al schimbării, și-a netezit drumul în viață și prin implicarea în cea mai mare și profitabilă afacere globală, Mafia Facerii de bine.

După 30 de ani de invazie a filantropiei forțate dinspre vest, încă de pe vremea cînd veneau pedofilii, trași în reportaje, să salveze copiii din canale ca să-i violeze și trecînd prin sutele de apeluri la donații și prevenții care i-au îmbogățit pe “voluntarii” implicați, am ajuns, în sfîrșit, să-l prindem pe Acarul Păun. E drept că acarul a făcut mare caz de “fără penali în funcții publice” dar, ce, el e penal? A luat vreodată DNA-ul, DIICOT-ul, un parchet oarecare, la cercetat, Afacerea Binefacerea?
Sau alte afaceri, cum ar fi “sacoșele cu bani”, despre care fostul președinte T. Băsescu a spus public, pe B1, că se duc în presă, în perioada campaniilor electorale? A cercetat cineva asta? Nu, și nici presa nu s-a sesizat din oficiu să-l dea în judecată pe T. Băsescu.

În schimb, auzim că postul de televiziune Pro-tv e gata să dea în judecată ziarul Libertatea fiindcă a scris ceva despre un show, din ramura a proastă, și despre cum șefii i-ar fi cerut prezentatorului să ridice ratingul. Mare scofală și ce tupeu!


Imediat, din solidaritate de breaslă,  mai toată presa analisto-știristă a început să viermuiască în jurul postului mogular, să-l citeze, să-i țină isonul și să descompună adevărul într-o epidemie de știri bolnăvicioase, înșurubate în afacerea bunelor intenții.
Unde mai e, astăzi, presa liberă și independentă? La TVR, post național, Cerbul de Aur a fost infestat de vedetele Pro-tv, publicitatea, la fel, televiziunile private dau exemple numai din emisiunile acestui trust, premiera Dăncilă le sponsorizează, din cît s-a scris, un serial de nici o culoare (PSD-ul a primit, la schimb, o știre pozitivă despre succesul programului start-up nation) iar primăria capitalei plătește reclamă la TV, primăriței PSD. Asta, din urmă, le-a dat-o la toți. O fi legal?

Ce primește publicul, la schimb:
- știrea despre “dublu standard” s-a axat aproape exclusiv pe găurile din șvaițer, în timp ce medicamentele de proastă calitate au fost trecute cu vederea;
- știrea despre dependența copiilor de media a fost apăsată pe telefon, tabletă, internet iar “televizor” s-a auzit, o singură dată, stins, în prezentarea pe larg; de fapt, copiii s-au urcat pe rețelele de socializare mai ales grație publicității mascate în zeci de știri despre cum “Cine nu e pe Facebook , nu există!”; plus, ultimele fete răpite la Caracal se expuneau pe rețeaua de socializare (de-acolo trebuie să fii fost filate) iar fetița pipăită de șoferul microbuzului participase la o emisiune de divertisment TV;

Dar, știrile care nu fac victime, nu sunt profitabile.
- știrile externe sunt ocultate sau bagatelizate, în schimb, campania de rebranduire a companiei lui  Zuckenberg – recent ajunsă la București, este exclusiv o știre bună, deși bullyingul, lăsat să zburde profitabil prin rețea, a distrus multe vieți de copii (pe unii i-a împins la sinucidere) și rețeaua s-a întins atît de mult încît influențează conflicte globale; de altfel, după dezgropăciunea de la Caracal, “psihologii” s-au autosesizat de grija românilor care au nevoie de consiliere: atît sunt de speriați, zicea psiholoaga la RTV, încît, le e frică să mai posteze chestii pe rețelele de socializare;

Cît îl privește pe miliardarul Facebook, el n-a vrut decît să schimbe lumea, zice Pro-tv, dar nu spune și cum. La fel, socio - psihologul cel mai răspîndit în televiziuni (o fi șeful lor, că doar n-o fi un simplu ONG-ist cu sponsor ascuns), a profitat de moartea fetiței de 11 ani pentru a invoca, din nou, educația sexuală obligatorie la copii, ca mijloc de apărare împotriva pedofililor, dar n-a spus și cum funcționează așa ceva. Poate n-a spus fiindcă lumea ar fi îngrozită s-audă. Există lucruri mai rele ca moartea!

- “specialiștii” lumii sunt reprezentați la TV de vreo trei-patru indivizi, toți cu opinia de-o singură parte dar n-am văzut ca CNA-ul să se sesizeze;
- statisticile sunt manipulate (românii mănîncă mai multă pîine decît europenii fiindcă nu consumă atâtea paste, blaturi de pizza și chifle dulci de la fast-food), știrile economice sunt etichetate ca “vești bune”/”vești rele”, funcție de cine plătește; rubrica meteo e însoțită de boli, apa, îmbuteliată sau de la robinet îmbolnăvește grav, deci, nimeni nu scapă de diagnostic;
- pînă și știrea amuzantă despre cei mai murdari bani din lume, leul și dolarul (se lipește jegu’ de ei, asta-i știrea, fiindcă sunt din plastic) s-a prezentat la noi sub forma jalnică: după ce că sunt puțini și fără valoare, lei mai sunt și infecți;
Evident, dacă pui lîngă asta, știrile zilnice despre cum românii sunt mai proști, mai poluați și mai bolnavi decît restul lumii, ai pus-o de-o publicitate grasă.
Mă rog, toate astea pot fi ascunse oricînd în spatele facerii de bine deci, nu e vina presei că  oamenii sunt sensibili și cad ca muștele, de frică, stress, depresie, cancer închipuit…

Două remarci mai am de făcut: una se referă la un medicament ce pare să fii dispărut din reclame și care s-ar putea să fii tocat, ani de zile, ficatul românilor pînă la moarte (dacă-i așa, n-avem noi presă care să ne informeze) iar a doua este despre contribuția unui prezentator TV la campania de achiziții de citostatice oricît de scumpe. Zice realizatorul TV că, Sorina Pintea, ministra sănătății, a fost mai mult decît altceva, o bună comunicatoare (ceea ce nu-i adevărat) fiindcă, uite, ce necaz, medicamentele pentru cancer ar cam fi dispărut după piață, de cînd ministra a hotărît să mai taie din avîntul scumpirilor. (Măcar noi, pe blog, comunicăm ce știm, nu ca sclavii din presă, după dictare)

Uite, cum e! Medicamentele ar fi mai ieftine dacă n-ar costa atît de mult promoterii, asta-i una. Apoi, pentru că nu s-a dat publicității o evaluare corectă eficiență-cost a acestor tratamente, impresia este că se duc prea mulți bani pe diagnosticații cu cancer, în timp ce, restul lumii nu beneficiază de o “proteină” mai scumpă sau trebuie să-și cumpere medicamentele mai bune pentru un AVC!

Plus că, m-am săturat de “supraviețuitorii” plătiți să le mănînce viața și altora cu “lupta” lor și textele dictate de Big Farma.
Deci, mai mult decît de “tratamente”, este nevoie de un audit al Afacerii de bine.
Este chiar o chestiune de viață și de moarte, așa că, ce Rusia, ce Putin! Îl votez și pe Kim Jong un, dacă ne scapă de afaceriștii ăștia!

P.S. Prima persoană pe care am văzut-o vorbind despre cancer a fost Olivia Newton John, care a fost foarte drăguță, manifestînd multă grijă să nu devină o sperietoare de oameni, și care a povestit totul fără să folosească textele pe care le auzim în zilele noastre. Tot ea a spus prima dată că, pentru a contracara efectele negative ale citostaticelor a avut un program de nutriție asiatic, special făcut de niște prieteni specialiști în domeniu. În general, toți cei care, folosesc, în tratamentul lor, și medicina considerată neconvențională în lumea noastră, se feresc de doctori fiindcă sunt insultați și li se spune că n-au voie. Asta e!   
“Jurnalista care justifica invazia în viaţa privată prin faptul că oamenii sunt interesaţi de poveşti de viaţă e prima care se indignează profund la auzul veştii că românii se comportă ireverenţios, nu-şi respectă morţii şi, în general, nu respectă mai nimic din ceea ce trebuie respectat.”  http://proalba.ro/lasati-poporul-in-pace
“Am cam râs, un pic, că am multe necazuri. Tonul informării CE este că jurnaliștii ar fi niște îngerași, care, vai, sunt corupți de știri aiurea, de surse de ”fake news”, nu că ei le-ar comite, pentru bani și interese meschine.”  https://evz.ro/platforma-digitala-destinata-contra-dezinformarii-in-europa-horoscopul-lui-dom-profesor.html
“Persistent shortages of certain drugs and medical supplies have plagued the United States for years, but physicians say the loss of this medication, vincristine, is uniquely problematic, as there is no appropriate substitute.”  https://news.yahoo.com/faced-drug-shortfall-doctors-scramble-121921081.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly91cy55YWhvby5jb20vP2d1Y2NvdW50ZXI9MQ&guce_referrer_sig=AQAAAEduN5vK-pZ2fLlpzQKTRMfcsm8fblPVm0cdrCDGCIYv1MMABdCqjC-FUHEw8YlvaJmJBiYy4WdMvmilAFbSs6DLP_JQ79kRoJiq00_jK6tAO8DizsNsZ5_lbChT_V3h504fgxQxB1qeBihIMb5G3WFhPEBVhv-TWoF3CYnmPaKk   (“Vincristine is one of the drugs used to manage acute lymphoblastic leukemia, the most common childhood cancer.”)