vineri, 1 februarie 2019

Ce-ar fi dacă…



Ai zice că gripa, răceala, vortexul polar și încălzirea semi-globală din emisfera sudică dau fiorii cei mai reci analiștilor care veghează, și-n somn, la propășirea țării. Ei, bine, nu!
Declarațiile unui fost premier împotriva băncilor e pe locul întîi la categoria Cum se poate muri în urma dezastrelor? Deci, simplul fapt că M. Tudose a declarat că nu vrea să-și țină salariul pe card, ar putea arunca țara în colaps. Imaginați-vă, zicea cineva la TV, că toți românii și-ar cere plata cash! Ce s-ar întîmpla, atunci? România ar intra în colaps, faliment, dezastru, a răspuns la unison tot platoul!

O. K. Dacă-i așa, ce s-ar întîmpla dacă românii (sau măcar jumătate din ei), de mîine, nu s-ar mai îmbolnăvi? Ah, mă scuzați, uitasem de Prevenție! Să-ncercăm altceva: ce s-ar întîmpla dacă, de luna viitoare, cam pe cînd sosește primăvara cu fenomele ei meteo neobișnuite, cum altfel, românii nu s-ar mai uita la televizor?

Recent, un politician emanat din presă (altul!) și globe-trotter prin mai toate partidele de opoziție, propunea o lege de combatere a fake-news-ului în vederea combaterii euroscepticismului. Ăsta confundă o știre falsă, cu o știre adevărată dar care nu convine acestei construcții dubioase, în forma actuală, Europa… comunitară (Doamne, cum sună asta!) și, după toate aparențele, totalitară. Acești imbecili din noua generație, născută liberă, nu înțeleg diferența dintre libertate și dictatură. Fake news eurosceptic înseamnă, de pildă, pe stil nou, să ascunzi realitatea pe care o creează migranții în Europa, adică traffic de droguri în tot locul (poliția se face că nu vede), violuri de tot felul, costuri immense etc.

Deci, ce facem dacă românii nu se mai îmbolnăvesc? Dăm o lege și facem colonoscopia obligatorie. Una pă lună, c-am auzit că e cumplită. Dar dacă nu se mai uită nimeni la TV? Dăm o lege a învățămîntului prin care toți copiii vor lua lecții de viață predate de posturile de televiziune. Pentru adulți, se vor instala ecrane uriașe pe stradă, de neevitat. Toate știrile reale vor fi declarate fake-news.

Cine se va opune, înseamnă că e pro-rus. Dar, dacă încălzirea globală, așa cum este ea dramatizată în presă, este reală? Păi, atunci, înseamnă că, în curînd, Siberia va deveni un loc numai bun de locuit, nu?