luni, 18 iunie 2018

Sfîrșitul Justiției

Şefa DNA, L. C. Kovesi, a ales să-și facă ieșirea din scenă printr-un interviu în New York Times în care îi dă voie președintelui Iohannis s-o demită și trage, pe turta ei, spuza care a mai rămas după incendierea Justiției, în tot acest timp în care, în loc să se lupte împotriva corupției, se căznea să schimbe mentalitatea. De parcă, o sută de posturi de televiziune și zeci de mii de ONG-uri nu erau de ajuns.

Treaba Justiției, în general, este să aplice legea și, dacă se poate, să-i asigure pe oamenii cinstiți că li se face dreptate dar asta nu este posibil decît dacă dovedești dincolo de orice îndoială vinovăția corupților, și nu prin campanii evidente de împiedicare a unora să candideze spre disperarea alegătorilor nevoiți să voteze altul mai corrupt dar și mai prost.
Nu te sesizezi la cazurile de corupție care sunt prezentate în presă, așa cum a declarat șefa DNA că face, cînd nu știi cine le-a trimis în presă și nu-i scapi pe Ponta și pe Ghiță din ghearele Justiției doar ca să aibă cine se lupta cu Dragnea. Who the ... is Dragnea?
Nu bagatelizezi corupția încercînd să-i agăți, pe unul sau pe altul dintre politicieni, cu mărunțișuri cînd, se vede după averea lor și după averea prăduită a țării, aceștia ar trebui închiși mult și bine pentru chestiuni foarte serioase. 

A fost o butaforie, ce să mai!

Ce-au însemnat ultimii cinci ani pentru Justiție? Păi, ne-am ales cu o poreclă pentru procurori, Portocală, o “mare” judecătoare, Livia Stanciu, președintă ÎCCJ, judecătoare CC, pîrîtă de Vanghelie - care a “detaliat în detaliu” (de două ori) - c-ar fi dependentă de droguri, fără să fie contrazis de nimeni, modificarea în parlament, pe motiv de contracararea abuzurilor, a legilor care țin de Justiție după sloganul “ne-a votat lumea ca să facem ce vrem” și cu Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță, pare-se la locul de muncă, de vreme ce el conduce actuala guvernare pe față, și nu din umbră, așa cum se vede din toate transmisiile din Palatul Victoria.  

Ce urmează? E foarte simplu: după o campanie despre cum nu stă anticorupția într-o singură persoană, asta deși toată lumea știe că șeful unei instituții dă tonul și face muzica, urmează numirea unei momîi politice.

Mai rămîne renașterea din propria-i cenușă.

Ia, uite, presă, și la alții!Chiar şi în România, unde susţinerea pentru apartenenţa la Uniunea Europeană este largă, partidul de guvernământ recurge la o reţetă familiară pentru stimularea susţinătorilor: promovarea teoriilor conspiraţiei, criticarea magnatului internaţional şi filantropului George Soros (...) şi prezentarea criticilor formaţiunii aflate la guvernare ca fiind marionete ale unui infam grup secret", notează NYT.” Citeste mai mult: adev.ro/pahffs

Asta nu era de DNA?! Ingineria prin care s-a distrus o afacere care vindea medicamente ieftineVlad şi Nic Voiculescu – unul a supervizat, altul ar fi profitat.”  http://evz.ro/picara-import-export-medicamente.html

http://cursdeguvernare.ro/document-1-300-de-ong-uri-cu-statut-de-utilitate-publica-infiintate-prin-legi-speciale-in-special-in-ani-electorali.html 


“[…]urmare a unei înţelegeri între George Soros şi Liviu Dragnea, prin intermediul unei celebre intelectuale, ong-istă şi jurnalistă, ale cărei articole sunt, în ultima vreme, foarte înţelegătoare faţă de politicile liderului PSD.”  http://evz.ro/targul-homosexualizarii-romaniei.html
ARTICOLUL 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.
ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.

„Nea Traian mă obliga să îi fac masaj pe picioare, dar şi pe organul lui genital. Într-o altă zi, am fost obligat să-i fac un sex oral, iar în caz de refuz eram ameninţat cu bătaia, lucru care s-a şi întâmplat, fiind forţat fizic de nea Traian. […]  Altădată, obligat de nea Traian, am fost nevoit să o spăl şi pe nevasta acestuia, pe tot corpul, inclusiv în zona organelor genitale. […] Arăt că nea Traian, în unele dăţi, nu mă lăsa nici să mă duc la toaletă şi mă obliga să îmi fac nevoile pe mine, îmbrăcat”.
Citeste mai mult: adev.ro/p68hng