luni, 4 decembrie 2017

Preso-politica a devenit plictisitoare. Ştiri externe.

Bestia a obosit.

Dacă n-ar fi spinarea porcului împărțită în pătrățele proaspăt pîrlite și frecate cu sare, nu știu, zău, cine s-ar mai uita la televizor! Ţuică, hore și șorici, garnisite cu aceleași știri optimiste pentru tot băștinașul care vrea să ajungă departe de țară, după același tipar: uite, bă, că pînă și-un romîn a ajuns la NASA! “De la o oră la cealaltă”, cum zicea una cu capul în cutie, romînul e “determinat” (în loc de hotărît), “iubește să picteze” (nu-i mai place, pur și simplu, ca pînă acum) și participă la concursuri de cultură generală unde răspunde că n-a auzit de Kennedy iar Onasis nu știe cine “sunt”. 

Televiziunea națională prezintă pe larg știrea despre eșecul tentativei de interzicere a glifosfatului în UE dar evită să spună că Monsanto, cel care-l produce, a trecut din septembrie cu arme și bagaje în parohia Bayer (acum are un șef olandez), deci Germania trebuie să-și fi exercitat influența în chestiunea asta. Între timp, PSD-ul combate ONG-urile de stradă cu tîrguri de Crăciun dar se face că nu-l observă pe protestatarul care a amenințat Romînia cu Occupy și Euromaidan.

Bătălia pe legile care țin de Justiție se duce în jurul lui “poate”: unii spun că e bine că statul, în sfîrșit, se poate îndrepta împotriva magistraților pentru recuperarea prejudiciului produs de erori judiciare, alții găsesc această opțiune facultativă ca fiind un mod de represiune și șantaj la adresa magistraților. Cît, dracu, o fi de greu s-o dregi!

Ştiri externe
Nu, Franța și SUA n-au îmbrăcat straie de sărbătoare de 1 decembrie, așa cum ne gătim noi cînd e ziua lor.
Presa franceză anunță că donațiile la nivel mondial au stagnat în 2016 iar în Franța chiar au scăzut. Poate a venit timpul ca, cea mai non-profit afacere de pe glob, să fie dată în vileag.
Tot în Franța, a murit, de boală, “Simbolul luptei împotriva pedepsei cu moartea”, Patrick Henry, cel care a răpit un copil pentru răscumpărare dar l-a omorît, fost condamnat la 40 ani de închisoare în loc de ghilotinare, grație pledoariei avocatului său. În urma lui au mai fost doi executați (pînă în 1977), după care legea talionului a fost abolită în 1981.
Acum răpirile de copii au căpătat alte forme și la fel va evolua și căderea capetelor.
Un preot scoțian, de pildă, își îndemna enoriașii, acum doi ani, să se roage ca Prințul George să fie homosexual pentru ca astfel căsătoriile mult dorite de globalism să se legalizeze.
Alte știri - Zece arestări în Malta în legătură cu uciderea jurnalistei Daphne Galizia care s-a ocupat, printre altele, de Panama Papers; lumea se uită pe cer după rachetele lui Kim Jong-un iar americanii își arată și ei bijuteriile; în Corsica au cîștigat naționaliștii (în primul tur), iar Irlanda de nord se pare că va rămîne pe piața UE după Brexit iar, în România, se va sărbători Sf. Nicolae la TV, din sfîntul lăcaș al mall-urilor și supermarketurilor.
“An Anglican minister is feeling the heat after a blog post in which he urged congregants to “pray in the privacy of their hearts” for Prince George to be gay went viral. 
Very Rev. Kelvin Holdsworth, who belongs to the Scottish Episcopal Church, wrote the original post nearly two years ago.” https://www.yahoo.com/news/minister-sparks-outrage-asking-people-195144290.html

L’homme avait été condamné en 1977 à la réclusion criminelle à perpétuité pour le meurtre de Philippe Bertrand, 7 ans.”
En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/disparitions/article/2017/12/03/mort-de-patrick-henry-qui-a-passe-40-ans-en-prison-pour-le-meurtre-d-un-enfant_5223978_3382.html#tFWW2o67PP9uWXD1.99

Terorismul și LafargeHolcim - “LE FIGARO. - Comment vivez-vous les investigations de la justice française dans l'affaire du financement de groupes terroristes en Syrie par Lafarge?
Beat HESS. - C'est une phase difficile. Mais j'ai pleinement confiance dans la justice française. Si nous pouvons l'aider, nous le ferons. Nos portes sont ouvertes.”  http://www.lefigaro.fr/societes/2017/12/03/20005-20171203ARTFIG00175-beat-hess-il-y-a-eu-des-erreurs-inacceptables-que-lafargeholcim-regrette-et-condamne.php

Le nombre de foyers ayant déclaré au fisc un don à une association a diminué de plus de 4 % en 2016 par rapport à l’année précédente, tandis que le montant global des dons a stagné pour la première fois depuis plusieurs années, révèle une étude publiée lundi 4 décembre.”
En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/societe/article/2017/12/04/les-francais-donnent-moins-aux-associations_5224069_3224.html#V5MG9pFjwqOkuC7F.99
Cette décision a été prise alors que M. Levine, 74 ans, est accusé par trois hommes d’avoir abusé d’eux il y a plusieurs décennies, lorsqu’ils étaient mineurs.”
En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2017/12/04/james-levine-chef-historique-du-met-opera-suspendu-apres-des-accusations-d-abus-sexuels_5224064_3222.html#FuKp8mGGfkt35EbM.99
Although prosperity is a good thing, long stretches of good times can become self-destructive. People — consumers, business owners and managers, bankers, investors, entrepreneurs — become sloppy, overconfident and complacent.” https://www.washingtonpost.com/opinions/beware-an-economic-boom-really/2017/12/03/3baddc2a-d6d7-11e7-b62d-d9345ced896d_story.html?hpid=hp_no-name_opinion-card-f%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.4aa1b28751e4