joi, 5 octombrie 2017

Taxa pe mir


Vosganian, unul dintre bărbații politici care se dau cu mir atunci cînd vine vorba să i se ridice imunitatea parlamentară ca să dea socoteală pentru subminarea economiei naționale, infracțiune practicată in corpore de toată clasa politică și care a avut drept consecințe exodul romînilor din propria țară, analfabetizarea forțată de sărăcie a copiilor țării și chiar sinuciderea unora dintre ei etc. tocmai a găsit sursa din care “veniturile” aleșilor să se suplimenteze: interzicerea ouălor, magiunurilor, și a oricăror forme de autoconsum (autogospodărire)! Toată lumea, zice ăsta, trebuie să cumpere din magazine ca să contribuie la buget!
 https://antipresa.blogspot.ro/2017/10/legenda-lui-vosganian-haiducul-politic.html#more

Invidia politicienilor, dar și a agenților de influență deghizați în jurnaliști și analiști, pe independența romînilor față de votare, împrumuturi la bănci, mîncare-moarte din super-alimentare, sclavia celor două-trei slujbe și alte binefaceri ale libertății unora de a fi stăpînii altora nu e nouă.

De pildă, o mare oftică manifestată încă din “90 este îndreptată asupra faptului că primul ministru de atunci, Petre Roman, a dat spre cumpărare apartamentele construite pe vremea lui Ceaușescu celor care le locuiau. Poate lumea nu știe dar, ideea era, dincolo de un gest de bunăvoință, ca statul să scape de ele adică să nu le mai întrețină. Consecința a fost dezvoltarea extraordinară a business-ului bazat pe bricolaj. Dacă romînii nu ar fi fost legați de țară prin aceste locuințe, ar fi plecat mai mulți în străinătate. Nu, în nici un caz nu s-ar fi împrumutat la bancă să ș-i le cumpere! Nu mai spun cum ar fi arătat blocurile acum.

A două oftică, invocată la fel de des, este retrocedarea. De la ieșirile nervoase ale speakerițelor și altor înghesuiți în televizor de propriile interese și pînă la șocantul Traian Băsescu, toți se plîng de “fărîmițare”. În fapt, pe toți îi deranjează că unii romîni sunt independenți de planurile acestor programatori de oameni, aflat sub deviza “Nu puteți s-o duceți bine peste noapte!”, unde noaptea ține cîteva sute de ani sau pînă, dracu’ știe, cînd ne vom fi plătit noi cine știe ce datorii karmice față de unii de care, altfel, nici nu ne-am sinchisi.

Adică, în țara asta, s-au cîștigat bani cu vagonul din devalizări, subminarea economiei, sponsori ascunși, furăciuni, pur și simplu, șpăgi contra privatizări eșuate, Fondul Prorietatea care i-a împroprietărit pe toți cei care n-aveau dreptul înainte să-și cumpere “drepturi litigioase” (ginerele fostului Președinte este printre ei) dar este inadmisibil ca oamenii să-și primească moștenirile ce li se cuvin.

A treia oftică, e șpaga pe gospodărie. Să spunem că e correct să plătești impozit dacă obții un venit lunar cît un salariu minim brut dar, ai timp să crezi că, din vînzarea ouălor și a ce mai e prin curte (mai ales că sunt și sezoane fără profit) se strîng atîția bani?


Una peste alta, romînii sunt “combinatori”, de asta n-ai loc să circuli de ei prin București și tot de-asta nu le pasă de chestiuni politice, fiindcă “se descurcă”, după cum observa cu oftică un alt politician la TV.

Vosganian însă, a luat-o razna de tot. El vrea ca tot romînul să mănînce de la magazin ca să-i fie fiscalizată fiecare îmbucătură. Ei bine, o să fie exact pe dos!

Pînă atunci, nu vrei tu, Vosganian, să plătești TAXA PE MIR pentru corupții din parlament care se sustrag Justiției?
  
“Locuitorii din Danemarca, Franța și din alte țări care ajung la venituri bugetare în jur de 45% din PIB nu au găini în curte și nici nu amestecă în ceaun roșiile pentru bulion ori prunele pentru magiun. Faptul că avem o atât de puternică înclinație spre autoconsum,…” http://evz.ro/vosganian-bomba-cotete.html
Tu ești bărbat politic, dă-te cu mir! Vrei să scrii o poezie, maică? Lasă că-ți scriu io una sau un volum, vedem! http://antipresa.blogspot.ro/2015/02/taci-cu-parlamentul-vosganian.html#more


“Trei ani mai târziu, în 2009, presa publica o anchetă în care numele lui Varujan Vosganian apărea alături de cel al lui Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca într-un dosar de returnare ilegală de TVA, în valoare de 62 de milioane de euro către Petromservice.” http://romanialibera.ro/politica/institutii/new-money--de-la-vintu-la-ioan-niculae--trecutul-intunecat-al-deputatului-alde-preocupat-de-ouale-romanilor-472373