miercuri, 7 iunie 2017

ONG-ist și journalist



Care-o fi diferența? Dar între ONG-ist, journalist și politician? Dar între ăstia trei și agenții de influență ai oricui marcă banu’?

Nici-o diferență, niște adaptabili toți! Treaba lor este să facă orice rău acceptabil, ei fiind interfața, ambalajul pilulei otrăvitoare.

După succesul răsunător pe care l-au votat bucureștenii (ce rușine!), agenta de presă Gabi Firea -  numită, am auzit, și Ducesa de Kitsch, a ajuns într-un vîrf acest Cristian Ghinea, tot un ambițios de cursă lungă, de la journalist-ONG-ist, la partidul fostei minister de justiție M. Macovei, la PNL, apoi tehnocrat în guvernul Cioloș (unde a urcat fulminant în cîteva luni de la consilier, secretar de stat, la ministru al fondurilor europene) iar acum în USR, de unde l-a aruncat după pistă pe șeful și fondatorul partidului Nicușor Dan.

Ca să ajungă atît de departe, într-un timp atît de scurt, omul s-a ajutat de un simț de orientare mai ascuțit ca al șobolanilor de pe Titanic, ca să nu mai spunem c-a ținut cu el și încălzirea climatică. Acum, odată ajuns în politică, totul e mult mai simplu, aici nu mai trebuie să citești eticheta după o sută de produse fiindcă n-ai voie decît felul unu și felul doi. Asta într-un final pentru că, pînă atunci, trebuie să integrăm homosexcismul (lasă LGBTGSUJMXZ…, este vorba despre “ai cui sunt copiii” dar, despre asta, altădată!) în felurile principale. Ca la emisiunile de cooking americane unde sunt obligați participanții, unii copii, să facă dish-uri amestecînd batoanele energizante cu sîngeretele, de exemplu.

Deci, acest jurnalongist, s-a uitat pe piața politică și a văzut că toți se feresc sau doar o scaldă în problema “familiei” și a zis: Hai s-o luăm noi, pînă nu ne-o iau alții că doar așa mai avem o șansă!

El mizează aici, cel mai probabil, pe ceva sondaje din care reiese că, pentru a scăpa de patrioți și fundamentaliști religioși, romînii ar vota chiar împotriva propriei conștiințe și a inteligenței bunului simț.

Uite, cum e: cînd vine vorba de chestiuni care nici măcar n-ar trebui puse în discuție, romînii cam votează cu “mă abțin”.

La ultimele alegeri la care a participat defunctul PDL (distrus de Traian Băsescu prin convertirea la creștin-popularism), idioții vremii, au făcut un sondaj din care le-a dat că 37% din cetățenii Romîniei sunt împotriva avorturilor drept care au venit cu geniala idée de a le interzice prin lege.

A luat cumva PDL-ul 37% la alegeri sau s-a desființat de-atunci?


“Dacă nu ar fi apărut legea antitrust a lui Sherman în anul 1890, cei nouă care au speriat America, ar fi cumpărat încet-încet toată America.  O ultimă invenţie a lui Rockefeller: fundaţia şi asociaţia nonprofit. Aşa a recirculat, el şi fiul lui, până în 1955, când s-au trezit şi politicienii, peste 20 de miliarde de dolari.
Să ne imaginăm la cât s-a ridicat și este în prezent averea familiei Rockefeller dacă numai donaţiile făcute public s-au ridicat la trei miliarde de dolari! ”Bani aruncați pe fereastră ca să astupăm gura împuțită a mulțimii!” după cum declara unul dintre Rockefelleri.” http://evz.ro/rockefeller-nu-ma-intreba-cum-am-facut-primul-milion.html