luni, 19 iunie 2017

Hei, Watson!



Ce zici, o fi politica manipulată “pe surse”? Ridică-ți fundul de pe dosare și cască ochii, lasă lupa, uită-te la televizor! Nu mult, o dată și bine, cît să te prinzi că sunt aceleași stiri de acum 25 de ani și că tot astea vor fi și peste 25 de ani!

Dezvăluiri pe bandă rulantă, știri numai de la agenții de presă, informații doar pe surse și opinii ONG-istofage! De unde crezi că vin astea?
Greșit, din comunism!

“Securiada” de la începutul anilor “90 a picat într-un moment cînd occidentul ne mîngîia pe creștet de mila morților revoluției, “bătălia de la Costești” și  una dintre “țigarete” au alungat primul Președinte considerat a fi “schimbarea”, două “suspendări” ale Președintelui Băsescu, între care prima chiar în 2007, la cîteva luni după intrarea în UE iar a doua, apparent inutilă, fiind plasată la citeva luni înainte de terminarea celui de-al doilea mandat, care ne-a trimis direct la coada democrației iar acum avem mazilirea guvernului în moment de creștere economică - zice-se, nemaiîntîlnită - , în urma a ceea ce s-a numit “vizita istorică” a Președintelui K. Iohannis la Casa Albă și în condițiile în care lumea se schimbă iar țara noastră este băgată în seamă mai mult ca oricînd, inclusiv prin întîlnirile actualului prim-ministru cu omologi din lumea bună. În Europa oricine e mai “bun” ca noi!

Am făcut această recapitulare pentru că ieri, la Rtv, av. Sergiu Andon observa cu supărare că, de cite ori Romînia se află într-un moment prielnic, cineva din interior lovește sub centură. Moderatoarea a vrut să schimbe subiectul pentru că angajaților postului le pasă acum de faptul că nu-și vor primi salariile nu de meseria de journalist.

Ce să vezi însă, pînă seara, a venit o înregistrare pe ascuns a Codruței Kovesi, dar numai după ce angajații postului i-au speriat pe spectatori cu “dezvăluirile” pe care tot ei le-au interpretat înainte să le dea drumul. Din primele înregistrări reieșea că șefa DNA spunea ceva despre un dosar de prim-ministru, dar nu se înțelegea tot, iar din al doilea calup, chiar nimic compromițător: Codruța Kovesi le reproșa procurorilor că nu lucrează la dosare și asta bate la ochi iar presiunea care se pune pe instituție e mare, inclusiv în urma sesizărilor la CC cu privire, de pildă, la pragul sub care se poate fura prin abuz în serviciu (problema nevestei lui Dragnea) și le sugera ca, fie să claseze dosarele, fie să le trimită în judecată fiindcă zac de 6-7 ani nelucrate. Ce-i drept, în urma unui sondaj recent în rîndul oamenilor de afaceri s-a constatat o scădere a încrederii în DNA, tocmai din cauză că au lăsat-o mai moale cu anticorupția și într-adevăr, este o perioadă grea pentru Justiție căreia trebuie să i se facă față pînă trece.
 Altfel, ce se observă cu ochiul liber, fără să-ți pui monoclul și să cauți prin istorie, este că, în timp ce la alții, “dezvăluirile” care dărimă președinții sau autoritatea, în general, pot fi numărate pe degete, la noi, trebuie doar să te uiți la televizor ca să știi cine trebuie “dat jos”.

De asemenea, nu contează nici că alte posturi TV se dau de partea “binelui”, plictisind audiența, a mia oară, cu moșia lui Dragnea, pentru că totul e o joacă pentru rating. Uite, de pildă, am aflat zilele trecute că Adrian Sîrbu, mogulul trustului de presă care ne-a omorît cu lupta lui anti-comunistă și anti-mineri, a vrut să-i arunce în aer pe manifestanții din Piața universității în iunie “90. Şi asta, din postura de consilier al lui Petre Roman. Peste tot juca ăsta! Ar putea fi adevărat, în condițiile astea, ce-a spus Victor Ponta, anume că A. Sîrbu i-a zis că-l face Președinte dacă vrea, fiindcă el i-a făcut pe toți.

Deci, într-o țară unde Vanghelie știe că americanii vor s-o dea jos pe Codruța (cum îi spune el) iar presa scoate înregistrări pe bandă rulantă și ia politicienii la refec în fiecare zi pentru că n-o schimbă din funcție, nu știm care mai este autoritatea: Clasa politică unde “nici noi nu mai știm cîți suntem” (Mircea Geoană) sau Presa care lucrează exclusiv “pe surse”.

Răspunsul e în ceea ce se numește Regimul Ceaușescu: parveniți fără merite dar și fără character, copii crescuți din șpagă, turnători etc., ăstia ne-au clădit democrația! Se vede cu ochiul liber.


P. S. 1 - Poate că Servici’le au și altă treabă – avînd în vedere că lumea fierbe -  decît să se “infiltreze” și să captureze “teroriști” în zile de audiență maximă. Nu de alta, dar am stat cu inima cit un purice de 1 Iunie, de teamă ca nu cumva, actualul șef SRI, E. Hellvig – unul din creierele loviturii de stat din 2012 - să-l aducă în țară pe inculpatul cu supranumele Copilu’ tocmai de Ziua Copilului. Ştim că lui îi place să puncteze la zile festive.
P.S. 2 – Presa a prezentat doar ce-a vrut din incendiul de la Londra. Locatarii clădirii arse, rămași în viață, reproșează autorităților că blocul era căptușit cu materiale ce nu rezistă la foc, mai exact cu foi de polistiren trase între două foi subțiri de aluminiu. Un inginer constructor a zis odată că blocurile de la noi, căptușite tot cu scîrțietoare, reprezintă un risc de incendiu dar nimeni n-a preluat tema. Asta fiindcă ideea tîmpită face parte din acordul pentru mediu, mult lăudat, din care am citit o parte și pînă acum, nu este altceva decît o afacere. Sau, pentru că mai trebuie să moară oameni.

Deocamdată, la Londra, oamenii cer dreptate în stradă, în timp ce la noi se cere dărîmarea justiției. O să vedem, cum iese!


 “Klaus Iohannis s-a intalnit cu Donald Trump in prima vizita la Casa Alba a unui lider est-european dupa alegerea noului presedinte al SUA.” http://vectoreuropean.md/video-klaus-iohannis-vizita-istorica-la-casa-alba-donald-trump-stim-tot-ce-se-intampla-in-romania-va-castiga-lupta-cu-coruptia/
“Cătălin Popa, director editorial, mesaj către angajați: „Din cauza intarzierii incasarilor vom parcurge o perioada delicata din punct de vedere financiar. Cu toate eforturile depuse, salariile aferente lunii mai vor suporta intarzieri. Plata lor se va efectua in functie de incasari”” https://www.paginademedia.ro/2017/06/concedieri-si-probleme-cu-salariile-la-romania-tv
The standard ACP core is polyethylene (PE) or polyurethane (PU). These materials do not have good fire-resistant (FR) properties unless specially treated and are therefore not generally suitable as a building material for dwellings; several jurisdictions have banned their use completely.[2] The cladding material has been implicated as a possible contributing factor in the 2017 Grenfell Tower fire in London,[3] as well as in high-rise building fires in Melbourne, Australia; France; the United Arab Emirates; South Korea; and the United States.” https://en.wikipedia.org/wiki/Sandwich_panel
“Mahad Egal, who escaped his fourth floor flat with his family, said: "At first it seemed it was controllable, but really quickly the fire started to rise as the cladding caught fire. It is incredible we survived."” http://www.bbc.com/news/uk-40298473
The crowd later moved off towards Kensington High Street, chanting: “No justice, no peace.”
“We are here today because you must look at that building with tears streaming down your face,” one woman said as they neared the foot of the tower. We need answers and we need answers now,” another man said through a megaphone. “This should not be happening in the United Kingdom.”” https://www.theguardian.com/uk-news/2017/jun/16/we-want-justice-grenfell-tower-protest-spills-into-town-hall
Proprietarul apartamentului, Behailu Kebede, un şofer de taxi din Etiopia, ar fi încercat să-şi atenţioneze vecinii în legătură cu focul care a izbucnit în bucătăria sa.
“Vecinii au povestit cum Kebede, tată a unui copil, a pornit alarma după ce a descoperit incendiul în apartamentul său, de la numărul 16, din blocul de 24 de etaje, apoi a contactat poliţia şi pompierii, scrie Mediafax.” http://bani.md/din-ce-cauza-a-izbucnit-incendiul-de-la-londra-in-care-au-murit-peste-30-de-persoane---94612.html