vineri, 22 mai 2015

O femeie amenință că se aruncă după bloc, DNA îl amenință pe Vasile Blaga



O femeie tare amărâtă, stă de 27 de ore pe acoperișul unui bloc, pendulând între două lumi, una în care ar vrea să se arunce și alta în care se retrage nehotărâtă.

Femeii, ajunsă în plasa vârstei a treia, i-a murit anul trecut o fiică, de cancer, binențeles, doar am intrat și noi în civilizație și de-atunci a intrat, firesc, în depresie. Altă boală pentru care sunt o grămadă de specialiști dar care n-are nici o rezolvare.

Televiziunile de știri aproape o ignoră ceea ce, correct vorbind, nu e rău pentru că astfel de inițiative suicidare sunt contagioase. Însă, nu din prudență și bun simț nu se transmite în direct “evenimentul” ci pentru că nu are miză politică. Iar recenta agățare a lui Vasile Blaga de arestarea lu’ ginere-său, da.

Dacă mai era Președinte Traian Băsescu, cel fezandat pe toată perioada mandatelor pentru Suspendarea politico-mediatică, altfel ar fi stat lucrurile.


Femeia ar fi fost adusă la marginea blocului de disperarea cauzată de sărăcie, fiica ei ar fi murit pentru că închidea Băsescu spitale și pentru că banii pentru medicamente erau puțini, echipele de intervenție nu puteau face nimic din cauza guvernului Boc iar presa, atinsă în drepturile de autor de către “regimul” Răului absolut, i-ar fi ținut pumnii femeii să se arunce.

Nu că n-ar fi fost multe de spus despre “regimul Băsescu” dar presa nu putea s-aducă vorba despre chestiuni care ar fi îngropat toată politica și pe analiștii ei, așa că-l atingeau pe fostul Președinte doar la P.R.
Guvernul Ponta însă, care chiar a avut câteva sinucideri legate direct de măsurile luate (concedieri Oltchim, controale ANAF) și-a cumpărat protecția presei. De pildă, în urma descinderii aggressive, ca de controlori de bilete, a agenților fiscali asupra buticarilor, s-a sinucis o femeie a cărei mică afacere a fost închisă.

Presa de partide a plescăit o vreme subiectul până când primul ministru a pus un stop joc- fiindcă totul e o joacă sau negociere-cum îi spun unii, adică a luat banii colectați de ANAF și i-a dat presarilor sub formă de publicitate. Sloganul nu mai are nevoie de nici un comentariu: România funcționează cu taxele tale!
Deci, o tentativă de sinucidere în direct nu mai stă în spatele guvernului dacă și guvernul, în loc să dea banii unde trebuie, îi dă presei ca să-și cârpească datoriile.

Şi-apoi, agățarea lui Blaga în “fapte de corupție” e mult mai caldă, mai ales că Blaga “își lăsase loc de bună-ziua” în toată rețeaua politico-mediatică.

Interesant e că, “agățarea” vine imediat după ce Marele Atanasiu de la Marele PNL-eu a anunțat prin intermediul unor înregistrări secrete care au ajuns în presă absolut întâmplător (cum să nu!) că liderii PDL vor pica unul după altul și atunci PNL-ul va rămâne stăpân pe pradă. PDL-ul fiind prăduitul.

Dacă Vasile Blaga a făcut traffic de influență pentru odrasla de ginere-său, o să stabilească cine se ocupă cu asta. Deocamdată, DNA-ul iar se prostește și se face de râs cu repetiție.

Doamne ferește, să ne trezim într-o zi că ne-am pus nădejdea de stat de drept în niște “milițieni” care aplică legea pe bază de denunțuri aranjate sau smulse cu forcepsul!

În cazul de față, ca-ntr-un reality-show de televiziune (cum știm, niciodată nu sunt reality aceste show-uri), procurorii îl saltă pe ginere azi iar a doua zi arestatul Darius Vâlcov face un denunț de traffic de influență împotriva lui Blaga.

Pentru ca produsul tv. să fie complet, vine imediat și informația de Acces Direct despre cum Darius Vâlcov a fost pus la detectorul de minciuni și procurorilor li s-a arătat că acesta n-a mințit.

Uite cum e: detectorul de minciuni e cea mai mare minciună!

Chiar dacă se folosește în SUA, așa cum am văzut în filme și documentare (și le-am văzut cam pe toate) poligraful e un abuz și o tâmpenie inutilă. E un abuz pentru că încearcă să pătrundă în mintea omului, ceea ce ar trebui să fie interzis și o tâmpenie pentru că dă rezultate incerte sau complet greșite- cel în cauză poate avea atâtea emoții încât să pară vinovat sau poate fi un mincinos patologic sau unul antrenat să fenteze poligraful, caz în care iese “nevinovat”. Poligraful poate fi fentat și de către cel care pune întrebările.

Interpretarea subiectivă de la final face ghiveciul complet.

Nici măcar nu poate fi folosit în instanță, dar se consideră că poate da anchetatorilor un indiciu despre vinovăția sau nevinovăția cuiva. E la fel de sigur ca o “stire” de presă cu sponsor ascuns!

Sau ca soarta femeii ăsteia care stă în fund pe bloc dar și aplecată peste marginea blocului.  

" Salteaua, una bucată, a devenit, după acest nou episod, un simbol al neputinței na­ționale. Alături de nenorocita de barcă de­fectă de pe Lacul Siutghiol, unde în ur­ma prăbușirii unui elicopter s-au înecat patru oameni. Alături de misteriosul sis­tem de localizare în accidentul din Apu­seni. Alături de toți cei care mor între spi­tale, plimbați cu salvarea, sau la câteva ore dupa ce sunt externați ca sănătoși." http://www.revista22.ro/salteaua-neputintei-nationale-56091.html