vineri, 28 noiembrie 2014

SLOGANE și CONSILIERI DE CAMPANIE

Rezultatul alegerilor prezidențiale este, în mod evident, un vot anti-clasa politică românească. Ăsta e, mai nou, adevărul spus de alegători celor care ne conduc cu forța, adevăr pe care bestia politico-mediatică vrea să-l convertească într-un produs mai vechi -  ușor de recunoscut prin ambalaj și arome identic naturale - care ar putea fi orice, de la săpun la suc acidulat, cu indicația că poate fi ingerat fără să te omoare pe loc și, pe care, poți să ți-l torni și-n cap, că e tot aia. Numai consumul să meargă!


Acum, de pildă, se forțează acceptarea lui Dan Mihalache (un tip umblat prin tot parcul de partide și activ în toate combinăciunile menite să păstreze veșnic această clasă-politică și numai această clasă politică (pentru că asta e cheia tuturor “loviturilor” politico-mediatice din ultimii ani)), de către susținătorii din presă ai lui Iohannis, numiți de unii doxați, “eunuci intelectuali”, vorbitori de “limba română sodomizata grammatical” (ar putea fi un articol despre sex, marca EVZ).

Asta spune un doctor în filozofie (parcă e Mirel Palada după vorbă, după port!) recomandat de Evenimentul Zilei drept “un punct de vedere ce merită a fi ascultat”. Ce nu recomandă EVZ!

Ce spune doctorul în consultații politice este că, dacă Dan Mihalache este un intellectual în trei limbi străine și limba română, nici caracterul lui nu poate fi luat în discuție, omul având “drept de viață și de moarte” asupra tipului considerat inferior.

Apoi, că Dan Mihalache ar fi “una dintre cele mai organizate si lucide minti politice pe care le are România la ora actuală”, adică altceva decât s-a văzut în timpul loviturii în statul de drept din 2012 când Mihalache era în flăcări, iar, la final, reproșul: “ Cum s-ar simți cei care-l atacă pe Dan Mihalache, dacă ar ști că sloganul "România lucrului bine făcut" este creația lui?!”

Ei, da, ăsta e un argument!

Pentru Dumnezeu, nu votează mai nimeni slogane, mișcări din ochelari și replici finale! Emil Constantinescu a câștigat pentru că era atunci o nevoie imperioasă de pauză de Iliescu, Năstase a pierdut pentru că a “sufocat” presa iar Geoană, dacă nu mergea noaptea la Vântu, era președinte.

Cât îl privește pe Iohannis, să fim serioși, omul nici măcar n-a apucat să-și intre în postura de candidat! Consultanții din jurul lui puteau să lipsească, fiindcă n-au mers nici un moment la câștig. Adunații de pe dreapta-spate trebuie să recunoască faptul că participarea la prezidențiale a fost doar un antrenament în gol, o alergare pe bandă, pentru alegerile de peste cinci ani când sperau ca lumea să uite cine sunt și să-i ia de noi.

Puteți să puneți pe oricine, oriunde! Pe Mihalache pentru că-i face legătura lui Iohannis cu Serviciile, zice presa, pe Andreea Paul Vass care face legătura dintre dogma religioasă și creșterea economică (viziune de dreapta creștină, deh!), nu mai contează!

Momentului votului a fost ceva iar ce-o să urmeze n-o să mai aibă nici o legătură.

Iohannis a fost o poveste neterminată iar oamenii chiar asta au votat: o poveste!
“Marius Lazăr, consultant și doctor în filosofie și absolvent al Facultății de științe politice din Universitatea Babeș-Bolyai, a scris un material în care îi ia apărarea lui Dan Mihalache, opțiunea lui Klaus Iohannis pentru postul de șef al administrației prezidențiale. Îl redăm integral, fiind un punct de vedere ce merită a fi ascultat.”