miercuri, 22 octombrie 2014

Operațiunea: “Nu comentăm deciziile Justiției”


Cu derivatele: Lăsăm justiția să-și facă treaba! și Justiția să-și facă datoria!

Mai întâi, PDL-ul, prin cei doar 2-3 reprezentanți în televizor, a lansat sloganul “Să nu comentăm deciziile justiției!”. Orice erau întrebați, nu comentau. De fapt ei nu vroiau să comenteze despre corupția din PSD sau despre proprii corupți. O mare păcăleală! Sigur că poți să comentezi orice, modul în care faci asta e discutabil! Nu poți să linșezi mediatic magistrați, să-i urmărești cu “divizia de paparați” ca să-i șantajezi cu distrugerea imaginii dacă nu-ti convine cum au decis, dar poți să comentezi orice. Cum ar fi ca americanii să nu comenteze despre achitarea lui O. J. Simpson, de pildă? Deci, nu comentez deciziile justiției, e o prostie!

PENTRU CINE, CE VOTEZI, DE FAPT?



Apoi, PSD-ul lăsa justiția să-și facă treaba dar numai din când în când, la ridicarea imunității șoferului ăla care s-a băgat ca prostu’ în cocina politică și a făcut pușcărie pentru 3 000 de lei și în cazul lui Valerian Vreme care a picat ca musca-n lapte semnând, probabil, prelungirea unor contracte moștenite, luând de bun ce-l îndemnau șmecherii din jurul lui să facă. De altfel, din dosarul Microsoft, presa a ales să-i plimbe pe ecran, insistent, doar pe Ecaterina Andronescu și Daniel Funeriu. Așa o să rămânem cu imaginea lor în dreptul corupției după cum am rămas cu Mona Muscă drept singura turnătoare la securitate. O mizerie!

Scandalului securiștilor acoperiți i s-a pus perna pe față imediat, după tonul pe care l-a dat C. T. Popescu spunând că …și ce dacă a fost Turcescu “acoperit”, ce i-a venit să spună? A urmat apoi oda închinată securistului iubit care își servește patria și doar vre-o două “descoperiri” în direct ale unor jurnaliști care au spus “eu nu sunt și n-am fost”. Unul dintre ei chiar a fost certat de un coleg: Ce ți-a venit…? Adică, în presă, s-a dat semnalul de sus să nu se declanșeze valul de negații care ar lăsa turnătorii descoperiți.
Condamnarea lui Sorin Roșca Stănescu a scos la iveală și alte nume care s-au îmbogățit din “manipularea pieței de capital” odată cu listarea Rompetrol la bursă, între care, Călin Popescu Tăriceanu. L-a întrebat vre-un journalist pe Tăriceanu dacă are vre-o jenă? Nu. Roșca Stănescu a rămas singurul bârfit.

La fel cum, Bogdan Chirieac, cel care a fost dat afară de la niște trusturi pentru că scria în favoarea firmelor cu care avea contract de lobby, este discutat și-n ziua de azi ca singurul care a făcut așa ceva. Păi, acum, toată presa se știe că ia bani și probabil a luat dintotdeauna, ca să măsluiască știri. Se știe pentru că, în afară de 3-4 entități, nimeni nu vrea să-și declare sponsorii! Iar ăștia fac mai mult rău, de-o mie de ori, decât a făcut Chirieac, pentru că sunt plătiți să marchetizeze boli, să răspândească pornografia în rândul tinerilor, să îndulcească…pedofilia (doar d-aia ne-am integrat în Eurovision), să impună exploatările de resurse în defavoarea omului și a statului, să distrugă sănătatea și demnitatea individului, să prostească definitiv. De asta, când a izbucnit o atitudine care consta în boicotarea produselor care-și fac reclamă la Antena3, Dan Andronic a venit și el cu perna: opriți isteria împotriva Antenei3! Acum câteva zile, Dan Andronic, fost consultant PSD, mima un gest de sinceritate printr-un articol în care destăinuia orientarea ziarului ca fiind de dreapta. De-a dreapta sau de partea “exploatării”? Patriotismul ăsta de tip american: Totul pentru țară, poporul e doar victimă colaterală-sincer, nu știu pe cine mai pasionează! Cine sunteți voi să-i îndemnați pe oameni să voteze în orb!?

Mafia retrocedărilor & Hrebengiuc, care a luat presa prin surprindere de-a lăsat-o mască, chipurile, e ultima “stenogramă” care a dat apă la moară celor care încă se mai cred în epoca Anticorupției dar și lui Zgonea, recepționera din Casa lui Ceaușescu, să remarce, încă o dată, că PSD-ul lasă Justiția să-și facă treaba, prezentând drept dovadă demisia lui Hrebengiuc din Cameră. Parcă Hrebengiuc lua toți banii ăia doar pentru el nu și pentru alții din partid sau pentru campanii electorale. La fel “senatorul puilor”, fost PDL, fost PMP.

Însă, adevărata bombă, pe care ține degetul presa, e alta: autoproclamatul, déjà, președinte al tuturor românilor, Victor Ponta, nu va fi votat cât să i se împlinească visul iar el vrea “exploatare” cu orice preț și pe toate planurile ceea ce și presei i-ar plăcea! Asta pentru că, dacă Ponta ar fi așa de sigur că s-alege, n-ar promite pomeni electorale cât pentru un cincinal, nu ar bloca toate arterele patriei cu fața lui, nu ar mâzgăli profesionist afișele lui Iohannis-cel fără șanse, nu?-și nu ar face acest ultim gest disperat, anume de a atașa de talon o hârtie înnegrită cu mesajul: Iohannis vă taie pensia! Apoi, dacă ar sta așa de bine în sondaje, i-ar fi de ajuns cele două linșaje TV și n-ar mai avea nevoie și de B1 care, practic, își dedică trei sferturi din program ca să-l promoveze iar de restul, dacă e vorba de corupție, moderatorii au grijă să spună că Ponta n-are nici un amestec. B1 îl dă pe Ponta promițând tâmpenii de la govern de mai multe ori decât televiziunile ce-i sunt dedicate pe față-am verificat asta de patru ori, inclusiv astăzi. E drept că există acum atâta publicitate de la stat pe TV cum n-a mai fost de pe vremea lui Năstase!

Deci, o să mai cred în Anticorupție când vor fi luați la mână Verestoy Attila, Frunzăverde, Sebastian Ghiță, Victor Ponta și alții care nu comentează deciziile Justiției doar fiindcă așteaptă să înșface puterea cine trebuie și să scape cu toții, și-o să mai cred ceva din presa asta “acoperită” atunci când își va declara sponsorii!