vineri, 14 martie 2014

CONFLICTUL RECIPROC-AVANTAJOS



5 nov. 2012

Mai întâi despre Consiliul Național al Audiovizualului. Alături de agenția de meteorologie și institutul de cutremurologie, CNA-ul ar trebui desființat. Trei instituții consumatoare de bani care disturbă viața de zi cu zi a oamenilor cu avertismente absolut inutile.

90% din presă nu conține informație, nu servește interesul public, nu e independentă și încalcă drepturile individului (inclusiv ale copiilor) la propria imagine și demnitate dar CNA-ul i-a descoperit o singură hibă, și aia, de formă: pamfletul, care nu s-ar regăsi, vezi-Doamne, decât ca gen literar. De-acuma o să se numească… buffet dar o să conțină aceleași înjurături!

Nu există nici un motiv pentru care CNA-ul ar trebui să mai existe pentru că nu există nici o abjecție care să nu fi fost expusă la televizor sub atenta lui supraveghere! Cearta dintre televiziuni și consiliu e reciproc avantajoasă: televiziunile își fac reclamă iar CNA-ul își justifică existența.

Pentru că, în fond, totul e politică deci nimic nu e adevărat. UDMR, de pildă, se preface în conflict cu extremiștii Jobbik ce mărșăluiesc prin România ca vodă prin lobodă. In realitate, dat fiind că suirea lor la guvernare a fost dezaprobată public, manifestațiile ungurești de la Tg. Mureș le-au făcut același serviciu pe care Laszlo Tokeș, prin declarațiile lui revizioniste, l-a făcut de multe ori uniunii. Anume, a repus UDMR-iștii în postura de “moderați” care se “delimitează”, deci i-a făcut dezirabili.

Conflictul între unguri și maghiari este un teatru viclean din care toți câștigă pentru că, așa cum spunea cineva la emisiunea specifică de la TVR, Dumnezeu lucrează încet și sigur în favoarea Ungariei mari.

Binențeles, am avut, o vreme conflictul conjugal Ponta-Crin, care se certau ca să se-mpace, dar fondul acestor zâzanii mărunte îl reprezintă conflictul ideologic pro și contra Băsescu marketizat ani de zile ca să treacă lovitura de stat la referendum și continuat în zilele noastre cu scopul de a antagoniza electoratul să meargă la vot pentru că, se știe, le dă în sondaje că poporului i s-a luat de toți.

Conflictul este susținut de ambele părți beligerante și de agenturile lor mediatice-presa, așa- numită de știri, ar muri fără războiul ăsta-și va mai dura o vreme.

Nu mai este un conflict real, nu pentru că Președintele a semnat un pact de coabitare cu Ponta ci, pentru că Traian Băsescu a “răspuns” la chemarea presei: De ce tace Băsescu?! Pentru că, atâta timp cât a tăcut, ratingul clanțelor mediatice care trăiesc din campanie electorală perpetuă a scăzut până a început să miroasă a odihnă veșnică. Apoi a ieșit președintele, și-a făcut partid, a încălcat reguli și a întreținut conflictul în ideea de a sălta din neant o dreaptă-teoloagă. Exact ce ne lipsea!

PSD-ul, la rândul lui, are atâta electorat de n-are ce să facă cu el, iar dacă-i mai trebuie, mai angajează la stat, mai mărește ajutorul social, mai duce pensionari în excursie etc. Faptul că nu are opoziție adevărată chiar îl jenează, îl face să se simtă…cum să zic, totalitar, partidul-stat, d-astea și nu dă bine la export.

In ultimele zile, conflictele de interese și niște incompatibilități s-au amortizat, războiul rece s-a încălzit în vecinătatea țării iar Chevron și Gabriel Resources au început să dea târcoale din nou.

E bine de știut că, între atacuri și armistiții de ochii lumii, se întâmplă adevăratele compromisuri reciproc-avantajoase.

E valabil pentru orice fel de conflict în această perioadă așa că, cel mai bine e să fii neutru!