vineri, 8 martie 2013

ASTROLOGIE SI POLITICA




De la o vreme, de când Adrian Năstase a constatat că el e Rac și d-asta i se-ntâmplă toate, politica și astrologia au început să facă rating la unison. De altfel, tot Trofeul Calității e posibil să stea sub Zodia Cancerului pentru că și Irina Jianu, văzând privirea pierdută a șefului ei în sala de judecată a înțeles cum se simte acesta grație “sensibilității” zodiei care i-a unit într-un grup organizat. Nu se prea spune, de exemplu, că sensibilul Becalii e tot Rac sau că Mike Tyson, boxerul care, printre altele, l-a mușcat pe  Evander Holyfield de ureche, e marcat de aceeași emoție nativă.

Tot așa cum, lui Neptun în Pești, doar i s-au înălțat ode despre cum o să facă minuni spre ridicarea spirituală dar nu s-a spus că aduce și accese de nebunie religioasă asa cum s-a întâmplat cu o mama penticostală, veșnic gravidă, care și-a omorât copilul fiindcă Dumnezeu i-ar fi cerut asta.[1]

Sunt și alte lucruri importante care nu s-au spus cum ar fi că, de câțiva ani, au început să moară dictatori sau conducători cu putere absolută și că asta va continua dar locurile nu vor rămâne vacante. Mai nou unii, bine sfătuiți, se retrag singuri. De asemenea, nu s-a spus că într-adevăr suntem la un sfârșit și un început de lume care, cum am mai spus, nu se-ntâmplă într-o după-masă ca un cod galben de vreme rea. La fel, ar fi fost important de știut că amenințările teroriste, bombițele nucleare, problemele de pe la centralele nucleare, erupțiile vulcanice și chiar căderile de obiecte din spațiu trebuie luate în considerare pentru că sunt în cărți pentru sfârșitul-începutul ăsta de lume.

Sigur și fisiunea semantică a discursurilor președintelui Băsescu realizată în fabrica de știri poate să pună de un fulger într-o eprubetă dar asta, nici vorbă, să fie lovitură de stat!

Altfel, e interesant că multă lume face referire la zodie atunci când încearcă să-și explice una-alta. Până și Ion Cristoiu zice: Incă odată! Traian Băsescu e Scorpion ca și mine! El nu poate să… Nu știu dacă mă-nțelegeți?!

Spuneam că astrologii și numerologii se strâng, de la o vreme, prin televiziuni, ca să le previzioneze politicienilor ( Adrian Năstase stă, probabil, cu nasul lipit de televizor) și, de fiecare dată, le iese că toți ar putea câștiga dar, mai ales, că vor “evolua”, “vor înțelege”, “se vor maturiza” și alte asemenea previziuni mărețe.

Toate sunt vorbite ca să treacă timpul pe care televiziunile de știri n-au cu ce să-l umple de când presa e analistă și atât. De-asta, decât să se uite telespectatorul la aceeași comunicatori despre nimic din presă și partide, mai degrabă, se uită la din ce parte bate feng-shui-ul pentru că acolo trebuie să-și mute dormitorul.
O informație astrologică la fel de utilă ca și amenințarea cu “planul divin” pe care îl are Domnul cu telespectatorul cu karmă grea, din vina lui, desigur și care nu e atât de evoluat ca astrologii sfătoși din televiziuni care încearcă să se “țină” la înălțimea propriei astrograme pe care singuri și-au deslușit-o și le-a plăcut ce-au găsit.