vineri, 12 octombrie 2012

CRISTIAN SIMA –BROKER




După cât se pare, brokerul Cristian Sima a dispărut cu banii sau fără banii clienților. Omul e cunoscut publicului larg din televiziune, prima dată l-am văzut la Realitatea,și cunoscătorilor din regimul communist. Este tipologia copilului român genial care câștigă olimpiade internaționale, își dă doctoratul până la 30 de ani, ajunge professor universitar și, dacă nu-l paște vre-o năpastă, o ține tot așa. Sigur, e vorba de copilul deștept authentic al nației nu de mediocrii zilelor noastre care și-au umflat CV-ul cu diplome ca Odiosul și Sinistra.

La televizor omul era foarte convingător, părea că știe tot timpul ce vorbește și dădea peste nas oricui se dădea mai mult decât era. Acum, că “a dispărut”, mulți palavragii au impresia că ei l-au mirosit de la început, că nu inspira încredere și că ei, spre deosebire de “investitorii” care-și plâng acum de milă, nu s-ar fi păcălit. Nouă ne-a atras atenția, în alt fel decât de bine, de două ori: o dată când, cam arrogant a spus că el făcea parte din spuma inteligenței românesti și, deși nu era de contrazis, faptul că Voiculescu a spus despre el însuși că făcea parte din “elită”, nu ne-a sunat bine și a doua oară când, în perioada de “austeritate”, el spunea că, banii din rezerva BNR ar trebui “investiți”, ca la Bursă.



Altfel, omul nu dădea semne c-ar fi “escroc”, cum déjà a fost etichetat. Deocamdată apar “scrisori” care-i sunt atribuite și care dezvăluie una-alta despre investitorii rămași nesatisfăcuți. Printre altele se spune că aceștia ar fi câștigat mai mult decât au pierdut, lucru pe care, la fel, l-am mai auzit după prăbușirea FNI. In orice caz Dan Diaconescu, Ioana Tufaru, Gigi Becalii băgat în PNL și presari îndesați în politică, bărbac-șu lu’ Nicoleta Luciu, new entry,  s-ar putea să se fi lansat prost dacă va continua Cristian Sima să trimită piedici epistolare în calea uitării.

Şi bine ar fi! Te rugăm, brokerește ceva să-i băgăm în faliment p-ăștia!