sâmbătă, 28 iulie 2012

CAMPANIA PENTRU REFERENDUM


Campania electorală  pentru validarea loviturii de stat s-a încheiat, official, cu festivitatea de deschidere a jocurilor olimpice de la Londra. După ce a rupt panglica unei autostrăzi la care n-a contribuit cu nimic și s-a împăunat cu un elicopter Smurd pe care l-am cumpărat noi cu banii de țigări pe care i-am fumat în mandatul PDL, Nebunul a reprezentat țara România la ceremonia care a deschis aseară Olimpiada 2012.


Au rămas câteva lucruri nevorbite până la capăt care au fost luate în râs ca fiind neverosimile: Kondyakov și Dogaru. Vizitele  rusului în România de câte  ori se ivește  o suspendare e, cel mai probabil, strictly business. Nu doar despre justiție este lovitura de stat ci și despre bani. Că veni vorba, în timp ce țara sărăcește, unii exportatori câștigă bani cu carul! Mai sunt multe de furat în țara asta, de la resurse până la proprietățile retrocedate sau nu. Așa că, dacă Europa se amestecă în treburile interne și nu vrea să-i lase pe “patrioți” să șmenuiască fondurile europene, patrioții vor ține țara în zona gri și vor face afaceri cu poporul vecin și prieten. In ceea ce privește pactul pe care l-a semnat USL-ul cu col. Dogaru, e și nu e de râs, Ponta zice că nu știe ce-a semnat, susținătorilor lui nu le vine să creadă iar ceilalți cred că, déjà mincinosul pathologic, i-a tras în piept semnând un pact pe care n-are de gând să-l respecte. Ce e sigur, e  faptul că Nebunul iar s-a încurcat în minciuni prezentând un document “plagiat” după cel semnat în original, dar incomplet  și minciuna: Cine e Dogaru? care a fost dată imediat în vileag printr-o înregistrare video în care Dogaru le prezenta șefilor USL  ce conține documentul care voia să desființeze CC, DNA, CNSAS etc. Ziariștii au ironizat această adunătură de societate civilă fără să țină cont de utilitatea ei. După cum s-a văzut, de-a lungul timpului, de la mitingurile organizate de sindicate până la cele adunate de partide, inclusiv cele recente, pentru sau împotriva demiterii președintelui țării, participanții sunt atât de apatici și nemotivați încât nu conving pe nimeni. D-aia, după ce au semnat cu așa zișii revoluționari rentieri, USL-iștii și-au mai asigurat spatele și cu semnarea pactului cu SNSC-Dogaru care, cum știe toată lumea a mai trimis o scrisoare deschisă liderilor USL în care cerea “plata” pentru mitingurile din iarnă și “mobilizarea” la alegerile locale. Apoi, desființarea instituțiilor statului se poate face și prin “reorganizare” după metoda Liviu Pop.

Singurul merit al loviturii de stat este că a scos la iveală obrazul gros ca opinca al unor intelectuali subțiri și ipocrizia groasă ca rapănul din “elita” românească. Altfel, campania a fost scârboasă ca o hepatită și asta nu din cauza “dezvăluirilor” - foarte slabe, de altfel -  ci din cauza personajelor, mai noi sau mai vechi, pe care am fost nevoiți să le suportăm. Pe de-o parte figurile USL-iste, niște vechituri jalnice care se forțau să țină capul sus bravând cu lipsa de rușine, pe de altă parte, noii apăruți în politică scoborâți din Biblie. Pe de o parte elita birocratică burdușită de bani de la stat, pe de altă parte boierii înhăitați cu cruciații care vor să oblige  slugile să fete pentru propășirea neamului. Pe de o parte rânjetul bălos al lui Mihalache care sperie copiii, pe de altă parte ambiția sadică a inchizitorului Papahagi, incapabil, în fixismul lui, să-și dea seama că nu se poate “forța” în viața altora. Pe de o parte prefăcuta doamnă Andronescu, căreia îi piere semnalul când nu-i convine întrebarea și care a îngenuncheat universitarii în fața plagiatorului Ponta, pe de altă parte mincinoasa Sulfina care voia creștere demografică forțată.

Dar cel mai scârbos demers este, de departe, îndemnul de a merge la vot “că e dreptul tău”. Doar cei doi litri de apă plată pe zi au ținut pancreasul să nu se devoreze singur! De la C. Drăgotescu: Mergeți la vot, pentru că eu, pe cuvântul meu, și dac-aș fi pe patul de spital aș vota. E singurul drept care ne-a mai rămas! și până la îndemnul grav cu voce de testament a lui CTPopescu: Cel mai bun lucru ar fi ca lumea să se prezinte la vot ca să le arate politicienilor că le pasă de ce se întâmplă și că uite, așa vor ieși și altădată, pentru că, altfel, el nu știe ce-o să se-ntâmple, țara devine apatică, iarba nu mai crește, timpul stă în loc etc. , toți mincinoșii puciști din televizor au murit de grija noastră, a celor care am luat “lovitura sub centură ”.

In traducere, ce spun ei este: Veniți la vot, ca să câștigăm noi! 

Din puțul gândirii presedintelui autoales:   
“Antonescu: Ţara este ca mama. Nu e cea mai frumoasă, cea mai deşteaptă sau cea mai bună, dar e singura” www.gandul.info, de Manciu Andi Postat la: 28.07.2012

"Nu crede nimeni, cred, că România e buricul pământului, mă tem că nici America nu mai e buricul pământului, nu mai e nimeni buricul pământului în ziua de azi. Simplu spus, poate forţând un pic comparaţia, ţara este ca mama, domnule. Nu e cea mai frumoasă femeie din lume de fapt, nu e cea mai deşteaptă femeie din lume, poate nu e nici cea mai bună, dar este a ta şi e singura ta mamă. Aşa e şi cu ţara, este ţara ta, mare, mică, bogată, săracă, buricul pământului sau nu şi e singura pe care o ai", a susţinut Antonescu.