joi, 7 noiembrie 2019

CTP a făcut-o “țigancă” pe Viorica Dăncilă ca s-o bage-n turu’ 2!



După ultimele alegeri europarlamentare cînd, pentru sănătatea democrației, specialiștii i-au aplicat o prevenție, astfel încît UDMR-ul să treacă pragul cu brio iar alternativele la PSD să umfle potul, tot românul care s-a-nghesuit, atunci, la vot, acum stă pe gînduri.

Agențiile de Sondaje SNOP s-au făcut de rîs de cînd cu marja de eroare de 10%, cei trei candidați cotați pe podium în preferințele electoratului îi tratează cu dispreț pe ceilalți candidați, refuzînd o confruntare cu ei, iar televiziunile de știri lasă tot și-i preiau doar pe ăștia din sfînta treime politică în Breaking news. Preventiv, ca să nu ridice capul vreunul dintre outsideri. Lui Barna îi mai dau în cap, din cînd în cînd, dar, lasă că și el a intrat în non-combat cu mult înainte de dezvăluirile Rise Project, după modelul Teodor Meleșcanu și APR-ul lui.

În rest, e liniște pe frontul stînga-dreapta, fiindcă non-conflictuala Viorica Dăncilă, prietena tuturor (primul care i-a ținut partea cînd a fost desemnată prim-ministru a fost Alex Cumpănașu pe motiv c-a fost bună cu ONG-urile), și-a propus doar să treacă în turul doi iar Klaus Iohannis, preferatul tuturor, se află la ani lumină, în sondaje, de ceilalți candidați.
Sunt niște alegeri, deci, ca pe vremea lui Ceaușescu.

Un uriaș succes pentru care am votat, complice, pînă acum, deși piesa nu prea era pe gustul meu. Scenariul este mereu același doar că, Iohannis trebuie să s-aleagă, de fiecare dată, cu un procent leșinabil. Cu vreo oră înainte de exit-poll, televiziunile care îl susțin pe el vor afișa niște fețe zîmbitoare iar televiziunile care o susțin pe Dăncilă vor da sondajul cel mai de infarct, ca să mențină suspansul, după care, în fața crudului adevăr, își vor face cu ochiul insinuînd că… s-a primit un telefon.

În realitate, telefonul țîrîie cu mult înainte și-l trimite pe Geoană la Vântu ca să-l facă zen (am văzut cu toții că acesta nu se aștepta să fie declarat cîștigător) iar pe Ponta îl trimite supărat la ultima confruntare cu Iohannis unde, practic, l-a ajutat pe adversar să-l bată (am revăzut astăzi ceea ce observasem atunci, există chiar un gest pe care Ponta îl face și care-l dă de gol).

Acum, însă, din sondaje, Klaus Iohannis ar trebui să treacă fluierînd de contracandidați dar mai ales de Viorica Dăncilă pe care o dorește cu ardoare în turul doi. De-asta, preventiv, analiștii care-l susțin încearcă să antagonizeze, cît s-o putea, electoratul plictisit iar zvonuri sunt că PNL-ul însuși îi va căra voturi Vioricăi, numai și numai să-i procure actualului Președinte un sparring-partner. Asta după ce i-a procurat primul guvern liberal, rasă pură, de la Tătărăscu și Tutankamon încoace, de care susținătorii sunt foarte încîntați.
Care va să zică, cel mai stimat și iubit conducător ar putea să nu cîștige în fața unuia dintre ceilalți candidați!

- În turul întîi, mă duc să-l votez pe Paleologu fiindcă e cel mai titrat și cel mai simpatic. Iar în turul doi…
- Nu mai votezi cu nimeni fiindcă Paleologu nu intră-n turul doi…
- Nu! în turul doi, mă duc și votez cu oricine în afară de Iohannis!
- Cum, chiar și cu Dăn..
- Cu oricine! Fiindcă Iohannis n-a făcut nimic pînă acum iar acum vine și zice “Re-zol-vat!”. Ce-a rezolvat el?
………………………………………………………………
- Tu de ce nu votezi? Să vii și tu să votezi!
- Am zis că nu mai votez, nu mai votez!
- Nu-i dai, tu, un vot lui Paleologu...
- ...

“Peste 80.000 de români au fost arestați, în anii comunismului, pentru singura vină că s-au opus colectivizării agriculturii.”  https://romanialibera.ro/aldine/colectivizarea-agriculturii-cum-au-slujit-judecatorii-si-procurorii-regimul-comunist-786886

 “Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția.”  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22905814-video-discursul-integral-limba-romana-presedintelui-consiliului-european-donald-tusk.htm
“Suntem ţări diferite, nu suntem aceiaşi oameni, avem diferenţe religioase, culturale, şi vreau să trăiesc într-o Europă care respectă faptul că oamenii au diferite culturi. Hai să lucrăm împreună ca prieteni, să nu încercăm să impunem valorile noastre altor oameni. Este o greşeală.” https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/exclusiv-nigel-farage-reactie-dura-dupa-rezolutia-pe-in-cazul-romaniei-1033635