joi, 29 octombrie 2015

Cine plătește ŞTIREA?




B1 TV, Ultimul cuvânt, Cătălin Striblea/ Sabin Orcan

Traian Băsescu, despre unde ajung sumele enorme de bani risipiți în campanie electorală:


“T. Băsescu: O mare parte din bani (banii de campanie electorală n.n.) s-au dus în presă. Da?!...Cu sacoșa! Ca s-o limpezim! O altă mare parte din bani s-a dus la firme de publicitate. O altă mare parte din bani s-a dus la cumpărat “găleți” (termen generic pentru cadouri electorale înmânate direct alegătorilor) la… Că doar nu erau “găleți” din bani aduși d-acasă!


C. Striblea: D-le președinte, să luăm publicitate!


T. Băsescu: Deci, sunt realități.


C. Striblea: O să luăm publicitate în momentele următoare…


T. Băsescu: Şi să vă mai spun un lucru: parte din partide au susținut televiziuni anti-democratice, alte partide au susținut televiziuni sau ziare mai de dreapta. Asta-i realitatea!”


Nici un cuvânt despre asta niciunde în emisiunile de știri. Nici măcar B1 și EVZ n-au preluat această referire la sacoșele cu bani vărsați în presă în campaniile electorale.


De asemenea, Traian Băsescu a mai vorbit și despre principala hibă a legii care minte că vine în ajutorul românilor din străinătate, legea votului prin corespondență, și care constă în faptul că românilor din afara țării le va fi la fel de greu să voteze fiindcă șmecherii politici îi trimit să se înscrie la ambasade inainte de vot, în loc să le înlesnească acest drept fundamental lăsându-i să se înscrie on-line.


În afară de B1, nici un cuvânt la Ştiri, nici măcar la Realitatea TV care a pus multă osânza de rating pe seama grijii pe care zice c-o poartă diasporei.


În schimb, presa a acoperit șmenuiala “criticând”, în gol, faptul că legea nu acoperă și alegerilor prezidențiale de peste patru ani.


Dacă vă pasionează…

În rest, au umplut ecranele două zile cu “cancerul OMS” pe care l-au pus pe ecran, în titlu, chiar și peste știrea despre Târgul agricultorilor și au anunțat, din oră-n oră, primul caz de gripă de anul ăsta. Ca să se justifice cumpărarea vaccinului anti-gripal din import, pentru că “aliații” nu ne permit să păstrăm Institutul Cantacuzino și să ne facem singuri vaccinurile.


Cine plătește ŞTIREA?

"Vorbim de achiziţia a 500.000 de doze de vaccin gripal, în valoarea de 5.717.050 de lei. Serul a fost achiziţionat de la producătorul ABBOTT, cel care a câştigat licitaţia publică deschisă organizată de către Ministerul Sănătăţii.” http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/ministerul-sanatatii-a-cumparat-500-000-de-doze-de-vaccin-impotriva-gripei--cat-a-cheltuit--395291