miercuri, 19 iunie 2024

Anxietate climatică. Veşti bune

Teoria Țapului ispăşitor   https://antipresa.blogspot.com/2024/06/teoria-tapului-ispasitor.html


Aţi dat drumul la televizor? Bravo! Uite acum mă duc la tablă, să vă vorbesc despre inteligenţa artificială. Ȋmi place să le spun celor mai deştepţi ca mine că o unitate de calculator va fi mai inteligentă decȋt inteligenţa umană. Să vedem atunci cine se mai dă mare. Eu m-am pus bine, deja, cu Inteligenta Sofia.

Iar acum, să vă dau şi-o veste bună: 39% dintre tineri nu vor să aibă copii, pe fondul anxietăţii faţă de schimbările climatice. Asta ȋnseamnă că, inclusiv războiul din Ucraina s-ar putea ȋncheia mai devreme. Poate nu ştiaţi dar, războaiele se-ntȋmplă din cauza schimbărilor climatice şi nu invers, pentru că ȋncălzirea globală determină diminuarea resurselor. E un curs care se predă acum, ȋn special, tinerilor cu dezordini din spectrul anxios.

Deci, ȋn curȋnd nu va mai avea cine să plimbe căţei. Dar se reduce amprenta de carbon. Ȋntre timp…

marți, 18 iunie 2024

Coldeo şi Statul parallel cu realitatea

Aţi dat drumul la televizor? Bravo! Uite acum mă duc la tablă, să vă vorbesc despre inteligenţa artificialăhttps://freefrompress.blogspot.com/2024/06/anxietate-vesti-bune.html#more

Am descoperit acest papyrus din care reiese clar cum cazul Coldeo a izbucnit şi ȋn presa albaneză iar tentaculele duc pȋnă la Sinaloa


Mai ȋntȋi, aş vrea să-l felicit pe unul din fraţii Muraru (nu ştiu care, pentru mine sunt toţi la fel) că ţine subiectul Coldea cald, ȋn presă, peste temperaturile resimţite.

Aşa de cald ȋncȋt, orice alt subiect grav se topeşte ca lumȋnarea ȋn preajma lui. De pildă, acest nou caz de sclavie din statul de drept Romȃnia (Botoşani) care, ca toate celelalte, va lăsa ȋn urmă aceeaşi dȋră de uimire că “autorităţile” n-au ştiut nimic.

Adică, să nu le complicăm. Lucrurile sunt clare: infractorii sunt infractori şi autorităţile sunt autorităţi, da? Apoi, mai sunt amărȋţii ăştia cei mai bătuţi de soartă – c-aşa e viaţa, na! – şi marea masă, pentru consum intern şi extern: nişte orfani, luaţi de suflet, care trebuie reeducaţi, ȋnhămaţi, legaţi cu lanţuri (contenţionaţi), băgaţi sub lamelă, folosiţi ca pisoare...

Şi ca telespectatori ai tele-Justiţiei.

luni, 17 iunie 2024

Zombi. Oameni de “cultură”


Casa de corecţie DNA din Landul RO continuă parazitarea anului electoral cu bileţele roz trimise ȋn presă şi folclor anticorupţie, ȋntr-un ritm susţinut, prin ediţii incendiare, ca să nu scadă ȋncrederea ȋn ȋncălzirile climatice – cum se spune mai nou, o contopire sintetică ȋntre ȋncălzirea globală şi schimbările climatice – mărirea pensiilor şi bursa candidaţilor la preşedinţie din basmele colecţionarilor de oale minune de la teleshopping.

Practic, ȋn acest moment, ȋn loc de communicate despre rezultatul alegerilor – cȋt, cum, unde, ce e cu cele peste 1 mil. de voturi nevalabile – se serveşte, din oră-n oră, răul absolut, binele echitabil şi vremea extremă. Coldea, pe post de păpuşă Chucky, şeful de la casa de pensii şi climatoloaga globalistă care o ţine p-a iei cu ȋncălzirea globală, care se-ntȋmplă doar fiindcă nu vreau eu să merg cu bicicleta.

Ȋntre timp, cȋt se presupune că am topit gheţarii de la Polul Nord cu suflarea noastră putridă, inevitabilul s-a produs.

"Zombie Salmon."

vineri, 14 iunie 2024

Coldplay şi ce nu vrei. Sau poate nu ştiai că-ţi place

Cine, dracu’, eşti tu, să-i ȋnveţi pe alţii ce să facă sau să nu facă?  https://antipresa.blogspot.com/2024/06/sa-stii-sa-i-lasi-pe-oameni-in-pace-e-o.html



"The most terrifying force of death, comes from the hands of "Men who wanted to be left Alone".

Dacă vrei să citeşti, cumperi şi cartea tov. Nicolae Ceauşescu. Absolut nimic nou sub soare, ȋn materie de propagandă. Iar forma de apărare este exact aceeaşi. Ȋn prima seară, luat prin surprindere, indignare sinceră, manifestare spontană – faţă de introducerea unui stil de muzică inadecvat momentului - ȋn a doua seară, ovaţii puternice, aplauze prelungite. E greu să le ceri oamenilor să protesteze mut, să părăsească locul pe care l-au plătit cu o sacoşă de bani.

După noile norme, suntem spectatori la un stand-up perpetuu, unde, pentru o glumă mai bună, trebuie să vizionezi o oră de vrăjeli conforme şi obscenităţi.

Introducerea surpriză ȋn spectacolul unei legende rock – acum, ofilite, ȋnţeleg, şi puse la presat de organizaţiile militante woke - a unui cȋntăreţ de altceva, ce putea să obţină decȋt un happening şi o suplimentare de fonduri pentru oengeurile de profil? E o provocare ieftină dar sigură. A fost folosită de-atȋtea ori…

Dar, oricȋt de deranjanţi ar fi ăştia care-ţi intră-n faţă ca friptura-n sȋnge ȋn farfuria unui vegan militant ȋmpotriva sacrificării animalelor - există o nişă mai enervantă de-atȋt, de care nu vorbesc nici psihologii, nici analiştii, nimeni.

Incluziunea culturală forţată nu e ceva relativ nou, deşi pare aşa, de fiecare dată. A ȋnceput imediat după communism, atunci cȋnd programele de ştiri de la postul trend-setter au făcut din emisiunea informativă, ghiveci. Pentru cine nu ştie, jurnalele de ştiri, tradiţional, erau structurate pe diverse profile. Calupuri de ştiri interne, ştiri din showbiz, ştiri externe etc. Astfel că, telespectatorul putea să aleagă dacă vizionează sau nu ceva. După care, ȋnaintea unui cȋrlig – să zicem, staţi cu noi să vedeţi imagini spectaculase cu aurora boreală – ştirea cu stilul musical ȋn dispută şi artiştii din domeniu era ȋnghiţită aproape obligat-forţat. Ȋntre timp, toată muzica numită uşoară a devenit ceva insuportabil, inclusiv ştirile despre vedetele din domeniu despre care ştiu chiar mai puţin decȋt despre fotbalul romȃnesc din zilele noastre.

Ȋntr-o iarnă, a rămas, dracu’, ȋnţepenit radioul din maşină pe o cȋntăciune d-asta uşoară de rit nou şi, după ce am apelat la toate metodele zen de făcut viaţa mai suportabilă, am zis că, dacă nu reuşim să stricăm mai repede device-ul, trebuie s-aruncăm maşina cu totul.

Din cauza asta, mi-am ucis o zi din viaţă şi-am făcut un conspect. Acum e cazul să scap de el.

Versuri şi descriere videoclip

joi, 13 iunie 2024

Arafat, IGSU, Epic Drama

Coldplay şi ce nu vrei. Sau poate nu ştiai că-ţi place  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/coldplay-si-ce-nu-vrei-sau-poate-nu.html


Sunt două capodopere detectiviste care rulează acum - ȋn buclă, deşi n-ar trebui – pe Epic Drama, ȋn care acţiunea şi viaţa sunt plasate undeva prin anii 1960-1970. Anii nostalgici lăsaţi ȋn urmă de exhibiţionismul, vulgaritatea şi alte deschideri şi descinderi ale societăţii intrusive şi inclusive de mai tȋrziu.

Unul din laitmotivele filmelor englezeşti este să le dea personajelor replici prin care să se arate disperate de viaţa anostă de provincie şi mentalitatea statornic conservatoare, pentru ca apoi să panorameze ȋntreaga scenă, din cel mai favorabil unghi, ca să determine telespectatorul să pice ȋn admiraţie.

Anii nostalgici, oricare ar fi ei, sunt plini de drame personale, dar nu copleşiţi, ca acum, fiindcă, ȋn epocă, nu exista share-uiala. Exista bȋrfa, volatilă şi, ȋntr-o oarecare măsură, discretă. Apoi, exista jena de a strica viaţa altora cu problemele personale. Adică, dacă străbăteai o stradă de la un capăt la altul, observai preocupări şi stări diverse. Omul avea o viaţă. Cȋnd trecea maşina de ȋngheţată, pe lȋngă fiiistic, cacao, vanil, n-auzeai şi vedeta a povestit drama prin care a trecut.

miercuri, 12 iunie 2024

Clotilde Armand, la miezul nopţii... Revista presei

Pictură - https://unooacarvingart.com/produs/soarele-de-la-miezul-noptii/

"Soarele de la miezul nopţii” 

Ce bine că cetăţenii au fost electrocutaţi de spiritul civic şi s-au dus la vot. Şi-au făcut datoria. Am observat că, de la o vreme, votarea e promovată mai mult ca o datorie, decȋt un drept. E drept şi că, aproape 1 mil. de voturi au fost declarate nule sau au fost anulate. N-ar fi bine s-avem un million de hate-eri? Ar fi, dar nu ştim sigur dacă-i aşa, fiindcă procesul electoral ȋncă nu s-a ȋncheiat. Ne ţine pe loc numărătoarea.

Mă uit ce miză extraordinară, ȋmpinsă pȋnă la fanatism, reprezintă aceste alegeri pentru politicieni, invers decȋt pentru cetăţeni.

Perspectiva, pentru fiecare dintre anonimii din turmă – care suntem noi – s-a redus dramatic la… saci. Sacii cu bani, sacii cu cadavre, sacii cu voturi. Saci, saci. saci. Acţiunea se ȋngustează la miezul nopţii: noaptea ca hoţii, Geoană azi-noapte la Vȃntu, Clotilde Armand fuse la Ambasada americană la miezul nopţii.

Oare, ce caută oamenii, ȋn creierii nopţii, să umble de nebuni pe străzi sau pe la alte hogeaguri? La miezul nopţii trebuie să fii la adăpost, ȋn cel mai sigur loc din lume.

De cȋnd a ajuns, “noaptea votului”, cea mai celebră noapte din an? Ce facem cu noaptea Anului Nou, o mai sărbătorim?

Măcar, dacă ar fi fost noaptea de Sȃnziene – 23-24 iunie – cȋnd se spune că se deschid cerurile… Deşi, nimeni nu ştie exact ce ȋnseamnă asta. Trebuie să mă uit pe site-ul Băncii Naţionale, că acolo am văzut mai iscusiţi ȋn d-astea. Cȋnd o să vreau să mă interesez de ce e tolerată, ȋn mai toată lumea, moneda paralelă şi virtuală, numită cryptomonedă, o să caut informaţia pe… Ia, să văd, pe ce…

marți, 11 iunie 2024

Vȋnătoarea de vrăjitoare on-line

 

"The most terrifying force of death, comes from the hands of "Men who wanted to be left Alone".

Mai ȋntȋi, o idee de proiect de lege: n-ar fi minunat dacă am putea vota şi ȋn următoarele două zile după alegeri? Ştiţi, după ce “am ȋnvăţat ceva din acest scrutin electoral”. Dar, nu noi, ci corectorii, supraveghetorii şi alţi gardieni de bine. Fiindcă e o ȋngrijorare acum că electoratul poate fi influenţat de fake-news-ul rusesc, extremism sau chiar, de ce nu, ereticul scepticism.

De aceea, probabil, nu se livrează rezultatul alegerilor, la două zile de la vot. Se mai lucrează la master key.

Joia trecută, spre miezul nopţii, mi-au şters tot ce-am scris şi mi-au ȋnchis trei oglinzi, fără salvare automată, aşa cum se-ntȋmplă din setare. Nu e prima dată. Mi s-a ȋntȋmplat chiar să-mi …zxwqkzwqz postările din bloguri sau să-mi strice setările permanente. Mă bug-uiesc permanent.

N-am spus niciodată şi n-am reacţionat, pentru că n-am avut chef să bag ȋn seamă, un potential exces de zel sau vreo copilărie. Apoi, nici nu poţi să demonstrezi pe loc – şi nici nu mi s-a părut că e cazul să apelez la specialist pentru nişte nimicuri – iar eu sunt genul care, dacă vede pe unul care cară device-uri pe scară dintr-un apartament, presupun că ajută la mutare, nu că le fură.

Dar, joia trecută, după ce am scris, printre altele, că pe Google nu mai găseşti decȋt melodioare, filme şi sfaturi medicale (ȋn primul sfert de oră de căutări), s-a ȋntȋmplat că, fix după ce am pus ultimul semn de punctuaţie, a colapsat sistemul. Ca Prince Paul la auzul veştii că-l caută anchetatorii. După care, cȋnd l-am deschis pe Google, mi-a fost pusă ȋn faţă o oglindă care ȋmi cerea să-mi aleg motorul de căutare, de parcă n-aveam deja.

luni, 10 iunie 2024

Rezultatele resimţite ale alegerilor din iunie 2024

Vȋnătoarea de vrăjitoare on-line  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/vinatoarea-de-vrajitoare-on-line.html#more


Voturile resimţite

Conform recensământului din 2011, România are o populație de 20 121 641 de locuitori. 

Aşa cum ştim din date statistice dar şi pentru că este evident, numărul total al copiilor pȋnă ȋn 18 ani a fost ȋn continuă scădere, fără excepţie. 

EX.: ȋn 2020 – 4 138 000 de copii; ȋn 2024 – 3 796 000 de copii

2024 - numărul total al cetăţenilor cu drept de vot, la 31 ianuarie 2024 - spune AEP - este de 18.944.583 - numărul total de minori, la 1 ianuarie 2024, este de 3 796 000 – adică 22 740 583 de locuitori ȋn ianuarie 2024. Pe vremea lui Ceauşescu eram undeva peste două zeci şi trei de milioane, deci n-ar fi mare diferenţă.

Presa TV a rotunjit ȋn jos, nu ştim de ce, numărul cetăţenilor cu drept de vot, la 18 mil. 

Motivaţia principală a prezenţei la vot a fost: pentru că aşa se face, ca să fie democraţie. Rezultatul cel mai notabil: Prezenţă record la vot.



Campanie şi Rezultate resimţite

joi, 6 iunie 2024

Electorale 2024 – Valiza cu ȋndoieli


“-Aici ȋi ȋncolţim sigur, exclamă el.

-Unde?

-La bariera Pettiton. Paznicul barierei e un mocăit fără pereche! Nici dacă baţi cale de aici pȋnă la Londra nu dai de unul ca el! Dan Randall – aşa-l cheamă - ȋl ştiu de ani de zile, de pe vremea cȋnd păzea bariera de la Casterbridge. Ce mai, iapa-i şchioapă, bariera-i la doi paşi, treaba noastră-i ca şi făcută!” Thomas Hardy/Departe de lumea dezlănţuită (Scriitor cu dispoziţie naturală de bun observator al pastoralei tradiţionale)

Egalitarism: egalii cu egalii şi excepţionalii cu excepţionalii

E o felie de orizont de cinşpe minute. Ştii cȋt ȋnseamnă un mers pe jos de cinşpe minute? Ȋnseamnă să te-ntȋlneşti cu linia orizontului de la momentul plecării. Sau să traversezi un mall mai acătării. Fără să intri ȋn magazine, desigur. Sau o puşcărie. Ăsta e oraşul de cinşpe min.

Ȋnsă, odată la patru ani, ȋn cartierul cu o sută şaizeci şi şase de egali, se deschid circumscripţiile. Ȋncepe maratonul alegerilor. Ȋţi iei valiza şi pleci. Te strecori, presupus anonimizat, pe lȋngă avertismentele proferate de scroafa din copac, treci pe lȋngă cilindrul cu fulgere şi-ţi vezi de drum.  

E cald ca-n iad şi se dă cu artificii. Se vorbeşte că dincolo de circumscripţia noastră e mai răcoare. Dar, ȋn cuşca de 15 min., e greu de aflat un secret.  

De cȋnd Google e pornit să-ţi dea numai ce ar trebui să te intereseze, orice căutare ȋţi livrează sute de generări din numai trei domenii.

marți, 4 iunie 2024

Chelia salvează Romȃnia


Sau, ȋmpreună cu capul gol. Să creăm confuzie ȋn rȋndul aliaţilor. Păi, decȋt tunsoarea şi unsoarea care a lovit Grădina Maicii Domnului şi echipele de fotbal! Ce urmează: mărul şi uleiul de şarpe chinezesc, apoi renaşterea şi un posibil tratament, strȋngerea de fonduri pentru regenerarea tunsului pierdut la spate?

Nu de alta, dar am văzut copii deştepţi prostiţi la cap, de urȋţenia numită “tunsoarea la modă ȋn rȋndul fotbaliştilor”. Ştiţi că, orice campanie de felul ăsta e un implant de personalitate. (la fel şi vopsirea copiilor pe faţă)

Aşa că, mai bine, tunşi la chelie şi cu nota scăzută la purtare. Ȋmpuşcăm două deziderate dintr-un foc: uniformizare şi build back better. Ca să nu mai spun de economia la bugetul personal, exact mărirea de salariu pentru care mergeţi să votaţi.

Apropo, de economie, poate se desfiinţează, totuşi, Consiliul inutil al audiovizualului, care a ratat iar, publicitatea pe care şi-o face farmacia care sponsorizează toată presa din Romȃnia, ȋn care foloseşte copii care fac reclamă la produse farmaceutice pentru copii – lucru interzis prin lege. Şi-ar mai fi unii pe care-i freacă grija de reducerea consumului de zahăr şi care vȋnd zaharoză pentru prepararea dulceţurilor. Fructoză cu fructoză, ştiţi?

Iar “diabetul” pus pe seama lui “long covid”, pe la alţii e o boală autoimună – unul din efectele mutilante ale “vaccinului covid” – care distruge cellulele beta din pancreas.

Ştampilă de TikTok e frizura asta, asortată cu imnurile de orfani fără şcoală şi fără demnitate, sub influenţa televiziunilor. Nu suntem ȋn stare să avem un stil care să nu ne definească drept nişte iresponsabili urȋţi, jupuiţi, cărăraţi, fără cultură muzicală şi bun simţ. Sau simţ estetic. Bine că n-am mai participat, dracu’, la Eurovision, unde am fi reuşit să fim chiar mai low-life decȋt ăia pe care ȋi vedem p-acolo.

Mai bine raşi ȋn cap şi ȋmbrăcaţi ȋn saci, călugăreşte. Să fie gri-petrol, că de culoare m-am săturat.

Deci, mȋine să vii cu tactu’ tuns la şcoală. Tuns la piele. Decȋt mizeria aia din frunte, ȋn formă de fursec dat cu briantină, prelinsă-n posteriorul de găină călcată-n picioare…

Mai bine epilare definitivă, ca să te bată soarele-n cap. Dacă nu-ţi mai creşte părul, nu-i nimic, ştiinţa o rezolvă şi p-asta. Ştim asta, pentru că specialiştii ne anunţă tot timpul, inclusiv la televiziunile de bun-venit la ştiri, cȋnd se fac progrese ȋn domeniu:

Un nou posibil tratament pentru vindecarea alopeciei Oamenii de ştiinţă au descoperit un leac potenţial care vindecă cheliaCalviţia: cȋt de aproape suntem s-o rezolvăm…

Ȋn “70 au rezolvat-o.