marți, 20 august 2024

Ce s-a mai ȋntȋmplat ȋn ultima vreme

Cum e să fii adult? Poate e altfel decȋt ȋţi imaginai  https://antipresa.blogspot.com/2024/08/cum-e-sa-fii-adult-poate-e-altfel-decit.html#more

Precizare - Ȋn Statele Unite, aproape treizeci la sută dintre cetăţeni n-au medic de familie. Nu ştiu cum mai e acum ȋn Romȃnia dar, ȋnainte de “89, nu cunoşteam pe nimeni care să nu fi fost arondat unui cabinet medical de profil.

“Elitismul privilegiaţilor - intelectuali, media sau din showbiz - din zilele noastre, e vulgar, pentru că nu conţine nimic din partea elevată, demnă, a aristocraţiei de modă veche. Aristocraţia veche era ipocrită ȋn stil vintage, adică ipocrizia era tributul plătit virtuţii. Măcar ei aveau o idee despre ce ȋnseamnă virtute iar cȋţiva chiar o cultivau cu seriozitate.”  www.deseret.com

Ce s-a mai ȋntȋmplat ȋn ultima vreme

Multe rele şi-o veste bună. Vestea bună e că, ȋn timp ce rozătoarele de ştiri fac praf, din nou, o ȋntreprindere apparent anticoruptă a procurorilor iar OMS-ul ȋşi exprimă dorinţa caniculară de a se mai ȋntoarce o dată-n vizuină ca să se joace cu leşul, romȃnii continuă să scadă ȋn natalitate. Putem presupune că, măcar ȋn parte, e o formă de protest faţă de establishment.

vineri, 9 august 2024

Manager Sf. Pantelimon, demisia

De ce mi se pare mie că seamănă cu Colectiv?

Niciun doctor n-ar trebui să aibă atȋtă putere. Nimeni n-ar trebui să aibă atȋta putere!

Apoi, e adevărat că procurorii nu sunt doctori, dar nici doctorii nu pot fi şi procurori.

Plus, medicii legişti au şi ei un cuvȋnt de spus. Chiar dacă lucrează cu… ferăstraie şi alte scule pe care le ȋnşira un elitist prin talk-showuri.

Doctorii nu sunt stăpȋnii oamenilor. Dictatura medicală e inadmisibilă.

Ȋntrebare: Cum se face că toţi pacienţii morţi la ATI Pantelimon primeau doar noradrenalină – un support care doar ȋi mai ţinea ȋn viaţă o vreme – şi niciun alt medicament. Cumva, se aplică şi ȋn Romȃnia protocolul care a fost odată ȋn Anglia – fără apă, fără hrană, fără medicamente – ca să moară?

Cineva (RB) a ȋntrebat acum mai mulţi ani: Unde au dispărut 1 milion de pensionari? Dacă ne uităm pe statistică, observăm că mai apoi au apărut “pensionarii” din agricultură.

joi, 8 august 2024

Doctorii noilor norme

 


Precizare: La Sp. Sf. Pantelimon, e vorba de mai mult decȋt lăsarea pacienţilor irecuperabili, să moară, mai devreme! E vorba de o practică din pandemie.

Cele mai grele ministere, ȋn momentul ăsta, ţin de sănătate şi poliţie. Droguri ȋn ambele sectoare. Festivaluri de droguri şi farmacii de droguri. Toate plătesc reclamă. D-aia, ȋn loc să se concentreze pe subiectul eutanasierii pacienţilor de la Sp. Pantelimon (ȋn fapt, e o practică ȋn mai multe spitale, pe care Doctorul Dumnezeu a transformat-o ȋn dezmăţ ȋn timpul pandemiei) se cere demisia Ministrului Sănătăţii. Pentru c-a ieşit la iveală, odată cu introducerea testării anti-drog la volan, că de la cel cu suzeta-n gură, pȋnă la cel cu barba sură, ne cam drogăm toţi, cu pastile, chiar fără să ştim.

Ȋn plus, postul Realitatea TV, a fost Comandantul acţiunii pentru introducerea testării genetice obligatorii - pentru cancer, desigur – fără nici o precizare referitoare la scopul acţiunii.

luni, 5 august 2024

Nu-ţi ȋncălca propriile reguli!

Dacă eşti un tip onest, ȋn general, vei fi prins imediat! De poliţistul care-şi respectă propria regulă generală de a face controale de rutină şi a se face că nu vede nebunii din traffic. De opinia publică sau cetăţeanul vigilent care se ia de cine poate şi se ascunde după perdele cȋnd se ȋncinge o maneleală care sparge-n boxe cartierul. De predicatorul zelos care, cȋnd nu-l vede nimeni, ȋşi ȋncalcă propriile predici.

Specialiştii spun că, dacă vrei să treci neobservat, trebuie să ai o atitudine care plictiseşte, să nu faci mişcări bruşte, să refuzi politicos iar, cȋnd pleci la drum, să-ţi faci singur bagajele, să le ţii sub observaţie şi să nu faci pe cărăuşul pentru alţii.

Iar, dacă vrei să ȋncalci normele sau propriile reguli, trebuie să te asiguri că nu te vede nimeni.

Cum e să fii adult? Poate e altfel decȋt ȋţi imaginai  https://antipresa.blogspot.com/2024/08/cum-e-sa-fii-adult-poate-e-altfel-decit.html#more

joi, 1 august 2024

Grindeanu, Trenul Viitorului


S-a-nţeles, da? După “bunul simţ” al lui Grindeanu şi al pandemiştilor nici un contagios nu va mai putea călători ȋn mijloacele de transport ȋn comun. La urcarea ȋn tren, de pildă, va exista o scuipătoare ȋn care, aspirantul la o călătorie cu naveta spaţială feroviară din Landul RO, ȋşi va lăsa ADN-ul mucilaginous, pentru testare. Dacă se-nverzeşte, sputa e de mătasea broaştei care n-a fiert suficient, dacă se albăstreşte, eşti gravid.