marți, 30 iulie 2024

Vrei o carieră?

 

-Draga mea, trebuie să ai ȋncredere ȋn tine. Ȋn primu’ rȋnd, uită-te la tine, ce noroc ai! Să fii la mine-n casă, la evaluare… poate o să ai o surpriză la sfȋrşit. Hai, scoate-ţi tricoul! Şi pantalonii. Nu mai tremura aşa. Tu ştii ce-i afară? Norii s-au ȋntors cu fundul ȋn sus şi plouă-n cer. La Paris se ţin petrecerile dionisiace, ȋn plină olimpiadă sportivă. Macron ȋşi joacă ultimul desfrȋu, ȋnainte de saturnalii. Catedralele şi muzeele ard fără ȋncetare, pompierii le stropesc cu apă şi spumă de mare. Străzile sunt roz, picturile se scurg ȋn artă stradală, fusion, iar ȋngerii de piatră ȋşi pierd copilăria.

Cum e să fii adult? Poate e altfel decȋt ȋţi imaginai  https://antipresa.blogspot.com/2024/08/cum-e-sa-fii-adult-poate-e-altfel-decit.html#more

Se sfȋrşeste lumea, fetiţo! Scoate-ţi sutienul, arată-mi că ai ȋncredere-n tine! Că ştii pe ce lume te afli. Nu vezi că, din cauza caniculei, oamenii ȋnnebunesc şi dau foc planetei? Incendiile şi climatologii lui Arafat pȋrjolesc totul ȋn cale, din California pȋnă-n ciulinii Bărăganului. Apa e pe terminate. Pompierii udă focul cu apă de mare dar flăcările stau semeţe şi roşii ȋn calea duşmanului iar, cȋnd resursa e pe terminate, se hȋrjonesc sălbatic, ȋntre ele, stȋrnind o vijelie de vȋnt cu tupeu de tornadă.

Chiar acum, deasupra noastră e o cupolă de foc. Ȋnsă, tu, n-ai grijă! Am dat drumul la aer condiţionat şi mi-am aranjat barba. Eşti ca-n Laponia, lȋngă Moş Crăciun.

joi, 25 iulie 2024

“Antrenorul de genii”


Al dracu’, norocos, antrenorul ăsta de genii non-identitare de la Universitate! Dacă ieşeam eu ȋn outfitul ăsta pe stradă, mă lua poliţia.

miercuri, 24 iulie 2024

Nu e ştiinţă, e politică


Schimbările climatice, deformările sexuale, pandemiile, cancerul, drogurile, distrugerea ȋnvăţămȋntului classic, confiscarea copiilor… toate sunt schimbări la ordin politic.

Totul e politică!



Din articolul Ni s-a scȋrbit de lecţii despre schimbările climatice https://www.spiked-online.com/2024/07/21/were-all-getting-sick-of-the-lectures-on-climate-change/

Ȋn Marea Britanie, Royal College of Physicians (RCP) a elaborat un nou ghid de instruire a doctorilor, ca “membrii de ȋncredere ai comunităţii”, ȋnsărcinȋndu-i să le vorbească bieţilor pacienţi despre schimbările climatice, eco-anxietate şi consultaţii la distanţă pentru reducerea emisiilor poluante. Şi asta ȋn cele 10 minute aferente programării, şi aceea, cu greu obţinute.

Deci, spune autoarea articolului, doctorilor li se cere să-şi facă din ce ȋn ce mai puţin meseria, ȋn timp ce se ocupă de un domeniu ce ţine de alte specializări.

“Ȋn 2021, un doctor din British Columbia a diagnosticat o femeie cu “schimbări climatice” – o premieră, se spune – după ce aceasta a raportat că are probleme de respiraţie, după o vară fierbinte, la pachet cu incendii de pădure. Cȋţi ani de facultate de medicină ȋţi trebuie ca să tragi aşa o concluzie precisă.”

marți, 23 iulie 2024

Elon Musk jură să-i distrugă pe cei care i-au ucis fiul

 


July 23, 2024 - Elon Musk şi Virusul mentalist woke; "the woke mind virus"

Elon musk s-a trezit! Woke – trezire; ȋn argou – conştientizare a problemelor importante ale societăţii, ȋn special, injustiţia socială şi rasială https://www.merriam-webster.com/dictionary/woke

Elon Musk a declarat recent că a fost indus ȋn eroare şi influenţat să-şi dea consimţămȋntul pentru supunerea fiului său, Xavier, unui tratament de suprimare a hormonilor – “blocarea pubertăţii” – ceea ce i-a “ucis” fiul.

luni, 22 iulie 2024

Echipamentul COSR: Şeful prost face subalternii umili

Doamna cu mȋnă de fier din Estonia

 

Nu trebuie să fii nici mȋndru, nici umil. Trebuie doar să fii.

Cunoaştem stilul: săracii Europei, analfabeţi funcţional, nespălaţi, făcuţi de ruşine, orfanii Europei, echipa de suflet… Se poartă peste tot ȋn Romȃnia, nu doar la stat. Statul care, cum observa cineva, ȋi tratează pe “oamenii de rȋnd” ca pe subalterni.

Dar se-ntȋmplă şi la case mai mari, care lucrează cu “străinii”: angajaţii romȃni sunt somaţi să fie umili, că cine sunt ei să sufle ȋn faţa altora!

O ţară plină de dirijori care ȋmbȋcsesc spaţiul public cu diapazoanele lor bifurcate pe ruşine şi mȋndrie. Te ȋmbracă prost, te educă prost, ȋţi bagă-n cap muzică proastă, te expun ca pe o ciudăţenie ca să te facă de circ şi, după ce le bagi banii şi gloria ȋn buzunar, te felicită de sus, ca pe un hamster care a găsit bucata de măr.

Elon Musk jură să-i distrugă pe cei care i-au ucis fiul  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/elon-musk-jura-sa-i-distruga-pe-cei.html#more

miercuri, 17 iulie 2024

Act de violenţă. Nu se mai vede muntele

La ce vicepreşedinte i-au băgat pe gȋt lui D. Trump, ai zice că tocmai aripa republicană anti-avort a vrut să-l asasineze. Practic, D. Trump nu se mai vede de acest individ lipsit de orice urmă de magnetism şi de neȋnsemnata lui nevastă.

Ȋnsă, la cum comentează globaliştii din stȋnga – acelaşi clişeu, violenţa naşte violenţă, vezi Doamne! - de la Washington pȋnă ȋn Romȃnia, pare că ăştia ȋşi asumă, pe faţă, tentativa de asasinat.

Oare ce mize ȋnfiorătoare se află ȋn spatele lui J. Biden, dacă actanţii din umbră n-au găsit pe altcineva să le facă jocurile, decȋt un politician cu sănătatea atȋt de şubredă ȋncȋt să poată fi tras de sfori fără să aibă forţa minimă de a se opune?

Oare cȋt de fanatic e trunchiul arhaic din Partidul Republican ȋncȋt, deşi moderatul D. Trump le poate aduce victoria – şi aproape şi-a dat viaţa pentru ei – să-i lege de picior un individ ca ăsta – practic, atȋt de… ne-republican?

Şi, pȋnă la urmă, ce e violenţa? Ȋn ringul de box, deşi adversarii se lovesc cu putere şi traumatismul e vizibil, participanţii nu receptează agresiunea ca pe un act de violenţă. E o chestiune de percepţie, violenţa resimţită.

După margine, se vede clar că e bătaie ȋn toată regula. Dacă n-ar fi sport, ar fi dosar penal.

Elon Musk jură să-i distrugă pe cei care i-au ucis fiul  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/elon-musk-jura-sa-i-distruga-pe-cei.html#more

Să umpli ecranele televizoarelor cu “Romȃnii ȋnspăimȋntaţi de…”, zi de zi, e un act de violenţă. Să aduci trupe militare străine pe teritoriul ţării, ȋn baza unor acorduri secretizate, e un act de violenţă.

Să faci rating din atragerea turiştilor ȋn zone unde apar urşii, pentru ca apoi, previzibil, un om să moară (iar rating), după care puii unei ursoaice făcute vedetă la ştirile de la şapte seara, să fie ucişi (previzibil) de o maşină iar ursoaica să fie filmată zbierȋnd şi zgȋriind copacii sfȋşiată de durere – iar rating, e un act de violenţă, -n morţii mă-tii!

luni, 15 iulie 2024

Precizări. Ştiri din Romȃnia lui 2024

Act de violenţă. Nu se mai vede muntele. La ce vicepreşedinte i-au băgat pe gȋt lui D. Trump, ai zice că tocmai aripa republican… https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/nu-se-mai-vede-muntele.html#more


Mai ȋntȋi, cum aş fabrica eu un covid: din două bucăţi, pe cea cu effect declanşator aş face-o transmisibilă prin aer şi aş trimite-o solie prin intermediul aerului condiţionat care deserveşte spaţii mari, traversate de populaţie numeroasă. Clădiri publice, mall-uri, supermarketuri etc. Nu ȋnseamnă că supermarketul ţi-ar da coronavirus intenţionat, ȋnseamnă că acolo poate fi plasat de specialişti, pentru un effect maxim şi un viitor mai bun, desigur.

Este presa o ameninţare la libertate şi sănătate mintală?  https://antipresa.blogspot.com/2024/09/este-presa-o-amenintare-la-libertate-si.html#more

Apropo, ordonanţele care obligă supermarketurile să primească produse romȃneşti şi să plafoneze adaosul, sunt anti-capitaliste! Pro-chibuţ! De ce, nu se aplică, mai degrabă, legea care cere să se afişeze procentul adaosului commercial?

Fiindcă politicienii se amestecă doar acolo unde e profit electoral şi unde ar vrea să deţină controlul. Numai că, dacă nu te gȋndeşti unde dai şi unde crapă, te trezeşti cu campanii fluviu, ȋn presă, “despre otrăvurile de la tarabe”, ca acum.  

Cȋt priveşte virusul super-dotat, de laborator – singura realizare a tartorilor genomului uman (nu se va vindeca nimeni, niciodată, ȋn urma testării genetice, nu pentru asta se face!) - după ce-aş plasa declanşatorul ȋn aerul condiţionat din marile aglomerări populaţionale, ȋn acelaşi timp cu codul roşu, aş face o campanie la televizor despre o nouă boală – boala caniculei, care nu e insolaţie şi se manifestă ca o infecţie virală.

Observaţie: Interesant cum, discuţia despre introducerea testării anti-drog pentru şoferi, a scos la iveală că peste trei milioane de romȃni consumă regulat, substanţe psihoactive de la farmacie.

Elon Musk jură să-i distrugă pe cei care i-au ucis fiul  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/elon-musk-jura-sa-i-distruga-pe-cei.html#more

Ce e prea mult, strică

Săpunul care omoară 99,9% dintre bacterii, indifferent că e cel recomandat pentru copii sau pentru adulţi şi pentru anumite părţi ale corpului, crema solară care protejează 100%, cuptorul cu microunde – omoară toate bacteriile, inclusiv “bacteriile bune”, care sunt recomandate, apoi, a fi consummate din flacon - şi distrug imunitatea naturală.

De altfel, brazilienii au şi spus, la un moment dat, că ei n-au avut cancer de piele pȋnă cȋnd n-au primit crème de protecţie UV 100%. Binenţeles că ȋn Romȃnia aveam crème de protecţie solară şi pȋnă să vină ăştia – nimeni n-ar fi putut sta la mare fără ele – şi erau foarte bune.

Deosebirea era că, pe vremea aceea, nu erai obligat să stai ȋn bulă, la recomandarea specialiştilor.

Paranteză: Ştiţi, chiar dacă e adevărat că Ceauşescu ne-a ţinut ȋn ultimul hal de nenorociţi şi mulţi dintre noi n-am mai fi supravieţuit nici măcar un an ȋn plus iar post-comunismul ne-a adus un anumit tip de confort şi ne-a lărgit orizontul cu cȋteva mii de pagini (theoretic, de nepreţuit) – din cauza “efectelor adverse”, cei treizeci şi cinci de ani n-au meritat.

joi, 11 iulie 2024

Cȋt costă să plimbi ursul

 Să nu uit: Nu există Build Back Better!

Cȋt costă să plimbi ursul

Chiar aşa, cȋt costă? Mort sau viu? Pus ca trofeu pe perete sau pus să ȋmpingă aşezările omeneşti ȋn oraşul de cinşpe minute?

Observăm că, democraţia stabilităţii se simte ȋn echilibru absolut cȋnd stă cu fundul pe scaunul cu două picioare din capul statului dar se clatină ca o muscă beată cȋnd trebuie să-şi asume mersul ȋn două picioare.

A venit vremea să ne dăm seama că oengeurile nu sunt altceva decȋt ȋnghiţitori de cauze bune. Care cum s-ar zice, visul frumos s-a terminat. Nişte balauri care au ȋnghiţit alţi balauri şi mai au un pic să ne-nghită şi pe noi. Oengeurile pe sănătate ne-au omorȋt chiar mai mult decȋt orice sălbăticiuni şi boli, vreodată.

Dădea bine la ȋnceput, cȋnd ȋi combăteau pe aceşti vȋnători politici, ȋn postura lor bestială, la vedere. Adică atunci cȋnd ȋşi ȋnşirau trofeele ȋmpuşcate de plăcere şi se trăgeau ȋn poză, afişȋnd rȋnjetul ȋnsetatului de sȋnge potolit de satisfacţie.

Ȋnsă, atunci nu ştiam că intenţiile voluntarilor erau plătite din marele belşug al şi mai sȋngeroşilor magnaţi globali şi, mai mult, nu ştiam ce avea să vină.

miercuri, 10 iulie 2024

Romȃni disperaţi: Nu ne mai deranjaţi!


Nu ne mai deranjaţi! 

Sună a tulburare de opoziţionism, nu? Şi nici n-are vreun effect. E chiar discriminator. Adică, ce? Disturbatorul n-are dreptul la liberă exprimare?

Are, că altfel n-am vedea, pe toate şoselele, poze cu politicieni ȋncadrate de pancarte pe care scrie: Moartea e aproape, Isus te-aşteaptă. Pocăieşte-te!

Cȋt costă să plimbi ursul  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/cit-costa-sa-plimbi-ursul.html#more

Obişnuiam să cred că o ţară civilizată se cunoaşte – nu după autostrăzi, ci după felul ȋn care reprezentanţii statului se poartă cu omul simplu şi cinstit.

Dar, dacă aş crede asta, ȋn Romȃnia, ar fi ca şi cȋnd aş ȋncălca legea. Aţi văzut cum au frecat manşetele proiectelor de lege menite, din strigare, să prindă evazionişti şi drogaţi la volan? A mai rămas din ele doar nişte caricaturi sinistre care, ȋn practică, vor vȋna şi stresa tot oameni nevinovaţi. Deranjul dintotdeauna.

Nţ, sinistre şi stress nu sună bine. Nici n-au vreun effect. Caricaturi zen, asta e alegerea corectă.

Aţi văzut faţa de blandiană a ministrului finanţelor, netulburată de nici o tȋmpenie legislativă pe care o provoacă, indifferent cȋt ȋncearcă unii să-i scoată ochii cu ele?

marți, 9 iulie 2024

Smart Cities, Oraşele Viitorului

Cȋt costă să plimbi ursul  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/cit-costa-sa-plimbi-ursul.html#more

Precizare: N-am ȋnţeles exact… Ai vrut să spui: O testăm genetic, deşi are o sănătate aproape perfectă, ca să-i atribuim o boală devastatoare, să testăm pe ea “vaccinuri” gen “terapii genice”, cu care s-o ȋmbolnăvim şi-n chinuri groaznice, s-o ucidem? Pentru că, Aşa spun eu!

Ȋn postfaţa cărţii, Norgangard face o listă cu toate instituţiile fondate de această familie [Rockefeller]. Lecturȋndu-le, m-am trezit sărind ȋn sus, de la birou şi strigȋnd ȋn neant. Căţelul a luat-o la fugă, pisica s-a ascuns.

Ăştia şi-au folosit toată puterea să corupă fiecare instituţie, ca să le servească scopurile. Iată, o pagină:

Ȋn 2012, U.N. Climate Fund a anunţat ȋnfiinţarea unui model de oraş al viitorului, lȋngă Seul, Coreea – numit Songdo. Songdo e un eşec. Nimeni nu vrea să trăiască ȋn el. Cei care l-au vizitat, ȋl descriu ca pe un loc lipsit de suflet, fără oameni, fără viată. Creaţia a costat miliarde.

Nordangard descrie:

vineri, 5 iulie 2024

Diete. Ce să mănȋnci ȋntre două tururi de alegeri ca să nu te-ngraşi?

Smart Cities, Oraşele Viitorului  https://freefrompress.blogspot.com/2024/07/smart-cities-orasele-viitorului.html#more


Nimic. Ȋn orice caz, nu trei banane pe zi şi nici trei tururi de scrutin. Bananele sunt recomandate de specialiştii lu’ peşte, din presă, ȋn această perioadă a anului, pentru că e vremea fructelor de sezon şi nu se mai vȋnd. Trei banane? Doamne fereşte! Doar dacă ȋnfuleci tot atȋtea dulcolaxuri. Bananele sunt dulci (nerecomandate diabeticilor) şi constipă. Deci, ȋngraşă.

Alegerile ȋn două tururi - şi cu parlamentarele trei - ȋngraşă legitimitatea aparentă. Adică, fiindcă majoritatea alegătorilor nu sunt mulţumiţi de candidaţii “cu prima şansă”, se ţine un al doilea tur, după o campanie disperată de persuasiune şi apel la conştiinţa civică a ȋndărătnicilor. Deci, al doilea tur nu are alt ţel decȋt să-l facă pe ales mai legitim, după ce o parte din nemulţumiţi au ȋnghiţit momeala.

E o minciunică, prăjită şi ȋndulcită ȋn ploaie de zahăr cernut, care ȋngroaşă gleznele. De la stat ȋn picioare la coadă la vot.

Ce nu spun ei despre această reţetă de slăbit voinţa şi simţul critic al alegătorului, este că, dacă legea ar prevedea, odată pentru totdeauna, să fie doar un tur de scrutin indifferent despre ce alegeri este vorba, prezenţa la vot ar putea fi chiar mai mare decȋt acum.

marți, 2 iulie 2024

Germania: O negaţionistă a ȋncălzirilor climatice ȋn vȋrstă de 95 de ani va fi condamnată la ȋnchisoare

 “After taking decison never turn back”  Adolf Hitler


2095 - Un negationist al pandemiei a fost ȋncarcerat ȋn penitenciarul de maximă siguranţă… Un grup de protestatari care răspȋndesc zvonuri mincinoase despre faptul că s-ar fi ȋmbolnăvit grav ȋn urma vaccinului covid vor fi internaţi forţat şi supuşi inoculării psihologice de adevăr official… Un conspiraţionist care neagă emoţiile reale ale robotului AI, care s-a topit ca lumȋnarea la salutul obligatoriu I love you, se va căsători forţat cu un umanoid fluid…

Tocmai cȋnd rămăsesem fără cuvinte ȋn faţa porţii către viitor, cu ochii la plutonul de zombi politici tȋrȋtori spre felinarul german, plecaţi să alimenteze visul cu prinosul “unde-s mulţi puterea creşte”. Că, deh, nu e ca şi cȋnd Germania ar avea intenţii imperialiste şi absolutiste. Nu e-n gena ei.

Cȋnd, deodată, vestea a căzut ca un trăznet. O “bunicuţă nazistă”, de aproape o sută de ani, a fost condamnată pe motiv că era negaţionistă a holocaustului. Adică, o ţinea p-a ei, că n-a fost şi n-a fost. Există tone de dovezi, multe realizate şi păstrate chiar de nazişti, deci părerea bunicuţii n-ar fi făcut nici o diferenţă ȋn lume. Există, ȋn schimb, nemţi care dorm cu Mein Kampf sub pernă, nu neagă nimic, cu care străinii se ȋmprietenesc cel mai uşor dacă se bagă-n vorbă cu Hitler, sehr gut!

Mă-nvȋrt de ceva vreme să abordez un subiect - altfel decȋt cu “toată stima şi consideraţia” printre ȋnflorituri de plecăciuni jenante dar necredibile – de aşa manieră ȋncȋt, să desfid bătăuşii extremişti de la periferiile abordării.

luni, 1 iulie 2024

Vȋnătoare de pisici. Revista presei


Un adolescent Italian, fost video-gamer, va fi primul sfȋnt “milenial” aprobat de Biserica Catolică. Carlo Acutis a decedat ȋn 2006, la 15 ani, de leucemie şi era cunoscut pentru că-şi folosea abilităţile pentru a răspȋndi credinţa catolică, fiind numit şi “Influencerul lui Dumnezeu”.  https://us.yahoo.com/news/video-gaming-teenager-become-first-094240219.html

Ȋn North Canterbury, Noua Zeelandă a avut loc o competiţie (nu pentru prima dată) de ucis pisici vagaboande. Vreo 370.