vineri, 30 ianuarie 2015

ELENA UDREA ESTE O VEDETÄ‚ POLITICO-MEDIATICÄ‚

Te È™i pufneÈ™te râsul de murmurul nervos din lumea presei politice  È™i în apărarea aducătoarei de rating ieftin, cum numai show-bizzu’ cu staruri locale poate produce.

Ce mare chestie? Deocamdată au împiedicat-o numai și, până o vor încălța (dacă o vor încălța), mai e? Până una-alta Elena Udrea vine de două ori pe săptămână la poliție și, implicit, la întâlnirea cu presa (vă dați seama, breaking news la primele ore ale dimineții, nici nu mai e nevoie de codul galben!) apoi începe procesul - să vezi atunci interviuri în exclusivitate! și, până să-ți dai seama cum trece timpul, iese Becalii din pușcărie.

Asta dacă, până atunci, nu cedează Traian Băsescu rugăminților fiebinți ale Antenei3, cerșătoriei lui Ponta, citațiilor lui Ion Cristoiu sau implorărilor Laviniei Şandru.

Treaaba lui, da nuu-i frumooos!, zice Marcela seară de seară după ce reușește să-și termine prima frază de un sfert de oră, timp în care le dă cuvântul invitaților de cinșpe ori și tot de-atea ori îl ia înapoi după care se scuză: Vă rog frumoos, nu vă supărați, dar trebuie să luăm publicitaate! Lavinia Şandru este activista de ocazie pentru drepturile femeilor bătute care, în a doua campanie prezidențiala a lui Traian Băsescu, zbiera din același stabiliment spre Prima Dnă Băsescu să iasă în față și să recunoască maltratarea la care a fost supusă de soț.

Mă, cum puteți voi să vă tot resetați la infinit fără rușine?

Drama lui Udrea vine ca a doua nenorocire pentru presă, după alungarea “cinică” (Sorina Matei) a lui Maior de la SRI. Vedeta “riscă ca” (B1) să fie priponită chiar mai aproape de casă. Åži asta după dispariÈ›ia prematură a È™efului de securitate care a lăsat un gol imens È™i regrete eterne chiar dacă nu făcea show-uri dese. Numai ideea că era acolo È™i se sacrifica pentru È›ară, numai asta È™i-i dădea unei părÈ›i a presei un sentiment de siguranță!

Fiindcă, vezi tu, avem chestiile astea cu NATO, USA, URSS, teroriÈ™ti, “încadrarea” în UE!
Pă dracu’! N-are nici o treabă cu toate astea! Are treabă doar cu lupta pentru Putere!

Şi e valabil și pentru presă!

PotoliÈ›i-vă! SunteÈ›i jurnaliÈ™ti, ce mama dracu’! (Cum spunea o colegă din breaslă.)

http://www.paginademedia.ro/2015/01/derapaj-in-goana-dupa-clickuri-presedintele-iohannis-spanzurat-de-topica-in-evz-cancan-si-libertatea/  

Ma intorc la patroni! Ghita, Gusa, Oancea, Voiculescu si Oprea simt si negociaza non-stop presiunea venita din partea Serviciilor. Agenti acoperiti sau simpatizanti sunt primii alesi sa faca emisiuni. Subiectele “importante” pentru fantomele care preseaza au intotdeauna intaietate. Asta e prioritatea nr 1!” http://www.reportervirtual.ro/2015/01/formatele-tampite-ale-televiziunilor-de-stiri.html

Unii oameni m-au luat în serios È™i au calculat pe bune cîți angajaÈ›i sunt în servicii la noi față de țările mai dezvoltate. De exemplu, Lucian Davidescu, care a găsit că personalul de 12.000 de agenÅ£i secreÅ£i al SRI e depăşit doar de al FBI È™i că avem 60 de angajaÅ£i în SRI la suta de mii de locuitori. Următorul clasat, Polonia, are 13 de angajaÅ£i. Media este de 7, iar ultimul clasat este Italia, cu 2,7. Bugetul SRI are cea mai mare pondere în cheltuielile publice: jumătate de procent, de cinci ori mai mult decât media celor 10 state comparate, care este de o zecime de procent. Åži în termeni absoluÅ£i, SRI reuÅŸeÅŸte să cheltuiască mai mult decât serviciile omoloage din Germania, FranÅ£a, Italia sau Polonia, e clar că reÈ›eaua de patronaj aferentă e mai măricică la ai noÈ™tri. Și SRI e doar unul din servicii, È™i probabil unui mai modernizat ca altele, mai avem SIE, STS, armata patrioată È™i poliÈ›ia mafiotă, ca să o citez pe Ondine. Eu nu am nici o părere, ce bine că nu sunt candidat prezidenÈ›ial ca să trebuiască să spun că toÈ›i sunt profesioniÈ™ti È™i patrioÈ›i.” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/o-saptamana-din-viata-unor-descoperiti-tristi-351724