joi, 13 noiembrie 2014

DEZBATEREA IOHANNIS-PONTA de la B1 TV




Evident că nouă ni s-a părut corectă dezbaterea de la B1, pentru că a avut reguli și Mădălina Pușcalău n-a scăpat nici un fir, dar noi suntem dintre cei care consideră că, dacă ia PSD-ul și președinția iar acest arivist nestăpânit ajunge în înaltul ceriului, ne-a luat dracu’. Chiar și el își dă seama că e prea mult pentru vârsta și meritele lui, că e o ascensiune prea rapidă, d-asta nici n-a vrut să candideze. El știe că de-acum nu mai poate să meargă decât în jos.

Din păcate, emisiunea n-a fost preluată decât de Digi24-celelalte televiziuni au fost prea imparțiale ca să se preteze- așa încât comentatorii canalelor aservite politic au putut să comenteze cum au vrut doar că n-au putut să-și mascheze îngrijorarea. De unde, cu o seară înainte râdeau de se țineau cu mâna de burtă, aseară aveau fețele pungă.


Am citit că nici lui Ion Cristoiu nu i-a plăcut, fiindcă a fost o excelentă dezbatere academică și o dezastruoasă emisiune de televiziune”, o confruntare ca la carte în genul celor din 2004 și 2009 dar inadecvată unei televiziuni de știri. N-a avut “dinamică”, după cum s-a exprimat și Corina Drăgotescu.

“Erați umil când ați venit în biroul meu să vă pun ministru, ați plecat de la mine cu coada între picioare, “Fiți ăla de la mine din birou: cuminte! Cuminte și calm!”, vă purtați ca un stăpân de sclavi sau moșier și (la început și la sfârșit): noi nu suntem slugile dv. aici în România-stilul Vadim Tudor.” “CONFRUNTAREA” IOHANNIS-PONTA de la Realitatea-tv

De genul ăsta de dinamică ni s-a scârbit! În fond un președinte nu trebuie să fie ăl mai smardoi și cu tupeu, ăl mai crescător de rating, fiindcă, dacă e p-așa, alegem unul din emisiunile care apar la Cronica Cârcotașilor, nu?

Neseriozitatea lui Rareș Bogdan a venit mai ales din faptul că nu a oprit aceste mizerii și nu atât din dezlânarea talk-show-ului. N-aveam nevoie să mai auzim scârboșenii d-astea și o să vedem mai târziu ce efecte dezastruoase va avea această campanie de îndobitocire cu atacuri la etnie și religie. Așa cum, în 2012, acțiunea de a dărâma un președinte în timpul mandatului dacă ți se năzare a stricat, în mentalitatea oamenilor, singurul pilon stabil al unei democrații chinuite și anume că președinții vin și pleacă odată cu alegerile prezidențiale, tot așa acum, neghiobia campaniei “român și orthodox” a omorât bruma de civilizație deprinsă chiar și-n vremea comunismului unde nu erau permise, cel puțin formal, asemenea discriminări prostești. Nici nu se stinseseră bine conflictele rușinoase din Ardeal unde enoriașii ortodocși se băteau pe bisericile catolicilor că acum această Biserică Ortodoxă nesătulă și conflictuală a băgat zâzanie iar între oameni. Ştiți că, în timpul ăsta, bisericile penticostale se înmulțesc ca ciupercile în toată țara!

Paie peste foc, năroada de la Craiova a amenințat cu războiul civil.

Deci, sigur că ar fi fost mai bine dacă Iohannis s-ar fi făcut mai cunoscut, acum fiind doar o schiță de personaj (CTPopescu are dreptate în unele privințe) dar, chiar și așa, el e ultima șansă de civilizare de care chiar avem nevoie ca de aer.

E drept și că războiul, adevărat sau nu, Ponta- Băsescu+Udrea, a încurcat campania, și asta fără nici un rost decât consolidarea pozițiilor celor trei.

Apropo de asta: dacă, Doamne ferește!, Ponta ajunge Președinte, cei din adunătura creștin-liberală ca și cei doi invocați mai sus să nu-si închipuie că se vor mai putea poziționa politic și că vor merge înainte de parcă n-ar fi avut nici un amestec!


http://www.capital.ro/moise-guran-stii-ca-acei-oameni  “În loc să plângi pe umărul românilor din Diaspora, spune-mi mai bine cum o să coordonezi o strategie transpartinică de aducere a lor înapoi. Ştii că acei oameni n-au plecat de bine din România, nu?”