marți, 3 septembrie 2024

Observaţie din public, Legea pensiilor

De fiecare dată cȋnd unul din membri partidelor de la guvernare ȋşi arogă paternitatea absolută asupra acestei legi, enervȋnd, sau, din contră, o critică, dȋnd vina pe celălalt, importanţa acestei legi se diminuează ca un cub de gheaţă la soare. Presa oricum a făcut-o praf. Principiul de bază, pe care toată lumea ȋl cerea (probabil, ȋn mod ipocrit) nu mai e menţionat pe nicăieri. 

Asta pentru că, ȋn timp ce politicienii, moderatorii şi analiştii de toate culorile şi intenţiile pronunţă de cinci sute de ori pe zi pensionari nemulţumiţi, nemȋncaţi, fără bani de medicamente, haos, ȋn lacrimi etc., cei care ar trebui să apere legea nu susţin cu aceeaşi vehemenţă “principiul contributivităţii” – marea realizare sau corectare pe care nimeni n-a reuşit-o pȋnă acum. (Şi care rezolvă o problemă foarte spinoasă pe care, ȋn realitate, nimeni n-o vrea rezolvată.)

Apoi, dacă o singură excepţie ȋşi va face loc ȋn lege, puteţi s-o aruncaţi. Ȋn maxim un an de zile, vor fi mai multe excepţii decȋt reguli.

Este presa o ameninţare la libertate şi sănătate mintală?  https://antipresa.blogspot.com/2024/09/este-presa-o-amenintare-la-libertate-si.html#more

METEO şi FOTO ŞTIRI


“Sătenii credeau că dacă în septembrie tună este semn că în luna februarie va fi zăpadă multă și recolta anului viitor va fi bogată; migrarea rândunelelor în această perioadă era considerată că prevestea faptul că iarna va fi timpurie, iar dacă…”  https://gandeste.org/analize-si-opinii/calendar-popular-satesc-luna-septembrie/132938/

Hotelul Ȋn linia ȋntȋi  https://freefrompress.blogspot.com/2024/09/hotelul-in-linia-intii.html