Pagini

Pagini

Pagini

marți, 29 martie 2016

Cenzură și Harababură


Recent, un parlamentar român a propus însemnarea produselor alimentare cu buline colorate care să indice în ce măsură poate fi consumat produsul funcție de valoarea nutritivă și conținutul de compuși periculoși pentru sănătate. Doar o dată a fost dată știrea la televizor! Prin comparație, știrea despre ce-a mai însămânțat Borcea la pușcărie, rulează trei zile și trei nopți neîntrerupt. Asta pentru că, în presă, profitul se face din știrea despre Borcea, asezonată cu publicitatea la produse nesănătoase și servită cu salata de supermarketuri care le vând.

Din cauza asta, pentru a preveni cu adevărat îmbolnăvirea și crima perfectă, ar trebui ca parlamentarii să ceară etichetarea ŞTIRILOR PLĂTITE cu o bulină avertizoare altfel emisiunile “educative” care demonstrează ce bune sunt alimentele proaste va face inițiativa de mai sus inutilă.
Inutilă prin harababură. De pildă, să spunem că un fel de ketchup conține un E periculos. În cazul ăsta, pe ziar sau la TV,  ŞTIREA va fi De ce e bine să consumi ketchup? Iar din articol afli și răspunsul: pentru că acest produs conține licopen. În realitate, roșiile conțin licopen iar ketchupul se vrea un fel de bullion la modă, conținând puține roșii dar multe alte porcării care îl fac să arate ca un scuipat dulceag. Asta se întâmplă dacă nu știm cine plătește ŞTIREA!
E un exemplu real.

Uite încă unul:

joi, 3 martie 2016

Brand de țară: MOLIMA și RECIDIVA



Molima, e clar de-acum, e sponsorul principal al presei și al celor care vin la putere, indifferent de orientare. Am avut, cel puțin de-o vreme încoace, gripa aviară, limba albastră, gripa porcină, “virus periculos”, o “explozie de cancere”,  aflatoxina, zika și ultima- cea mai periculoasă tulpină de E-Coli.

Îl suspectez pe actualul ministru al agriculturii Achimaș de bune intenții dar cred că “a luat-o” ca să zic așa, la fel ca toți cei care au încercat să se pună cu sistemul. Schimbarea prefecților, de pildă, a influențat, cel mai probabil, țeapa pe care i-au tras-o “informatorii” care luptă neabătut pentru păstrarea castei formate înainte de “89. Asta pentru că, de fiecare dată când PSD-ul nu e la putere-chiar și prin intermediul PNL-ului și PDL-ului, se întâmplă să recidiveze mineriadele (chiar și acum e o amenințare dinspre partea asta iar în Miron Cozma a început să fiarbă sindicalismul), miniștrii sunt dezinformați sau scoși din context când li se prezintă punctul de vedere (a pățit-o și Tăriceanu cu niște inundații) iar Președintele, fie e suspendat, fie este învins de sistem- vezi aberația pe care a semnat-o Klaus Iohannis acordând, la 26 ani de la păcăluție, titlul de  „Luptător cu Rol Determinant” pentru 1667 de personae printre care politicieni vechi și noi.

Dar, nu numai schimbarea prefecților e problema ministrului Achimaș, ci și interviurile în care a dat în gât instituțiile statului când a spus că 90% din fructele și legumele din import sunt necontrolate: adică nefiscalizate și netrecute prin filtrul sanitary-veterinar. Adică, minunatul ANAF care a împins la sinucidere micii boutikari astă-vară fiindcă nu dădeau bonuri fiscale nici nu s-a atins de evaziunea fiscală de 90%! (Fac o paranteză: n-a văzut nici un “controlor” castraveții în coajă de …vopsea, din supermarketuri?)

Deci, după ce “minunatii” noștri doctori au încercat să dea vina pe părinții “murdari” și n-a mers, pe apă- la fel, pe portocale nespălate, lapte praf etc. pentru ca într-un final să spună că asta e! s-a mai văzut și în Germania și nici acolo nu i-au găsit cauza, ministrul agriculturii s-a contaminat pe calea aerului de vestea că E-Coli s-a găsit într-o brânzică de vaci și, pentru că i s-a spus că laptele trebuie să fie problema, a decretat brânzica de vaci Brădet vinovată de moarte. Dar și dr. Monica Pop a întărit această afirmație considerând acest produs sursă comună. Atâta că, inițial, presa a spus că doar doi copii au consumat această brânză, apoi s-a spus că “cel puțin unul” iar copiii internați cu sindromul ucigaș sunt cu zecile.

Deci, eu mă uit la Moise Guran, de pildă, și la Eduard Pastia (la Octavian Hoandră, nu) cum vorbesc ei despre distrugerea industriei la zeci de ani de la eveniment dar, de actualitate acum ar fi Institutul Cantacuzino și cercetarea românească. Vaccinurile pe care să ni le producem singuri și chiar medicamentele, asta e urgența! Ca să nu mai fie molimele și recidivele sponsori principali ai presei și politicului!
Molimă: boală cu caracter epidemic (DEX)

Nu știu dacă e adevărat, dar în anul următor președintele Emil Constantinescu l-a schimbat pe Vasile, apoi a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat, Ion Iliescu s-a întors la putere iar Gabriel Oprea a fost preluat de Adrian Năstase, construit ca lider politic, îmbogățit de mafia terenurilor din Ilfov, preluat apoi de Traian Băsescu, preluat apoi de Victor Ponta. Era pe punctul de a fi preluat și de Klaus Iohannis (și de Eduard Helvig) când s-a întâmplat accidentul polițistului Gigină, tragedia din Colectiv. Așa că a fost preluat de către DNA și lăsat din brațe, se pare de toți.”  - See more at: http://www.biziday.ro/2016/02/25/spuneti-mi-ca-toate-acestea-sunt-coincidente/#sthash.Dpd5fkJ2.dpuf
Președintele Iohannis a fost învins de structuri:Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care a acordat titlul de „Luptător cu Rol Determinant” pentru victoria Revoluţiei din 1989 altor 1667 de persoane. Printre ele şi politicienii Bogdan Niculescu-Duvăz, Petru Movilă, Niculae Mircovici, Radu Berceanu şi Eugen Nicolicea care, în urma primirii acestui titlu vor încasa de la statul român indemnizaţii de revoluţionar, dar şi alte beneficii, precum dreptul la transport gratuit, scutiri de impozite sau o a două indemnizaţie acordată ca supliment la pensia pentru limita de vârstă.” http://www.gandul.info/stiri/revolutionarii-cu-rol-determinant-din-parlament-movila-acum-nu-analizam-dosarele-eram-student-nu-aveam-multe-idei-nici-despre-politica-nici-despre-democratie-15093023
“Aproximativ patruzeci la sută dintre spitale funcționează fără autorizațiile și acreditările necesare. Infecțiile nosocomiale fac ravagii. Timpii de așteptare la medic sunt foarte mari, oamenii vin în ultimul moment pentru că prevenția nu funcționează, iar medicii de familie sunt sufocați de numărul mare de pacienți.” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/de-unde-venim--unde-suntem--incotro-mergem--408648